Title of a News Article

Urfa, bisiklet yolları ile tanışıyor

.

Urfa, bisiklet yolları ile tanışıyor
banner206

Birecik sahili boyunca 2 bin metrelik bisiklet yolunun yapımını tamamlamasının ardından kısa bir süre sonra Haliliye'de 3 bin, Karaköprü'de ise 2 bin metrelik bisiklet yolu yapımına başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi öğrencilerine sporu aşılatmak amacıyla 100 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa İl merkezi ve ilçelerde alt ve üstyapı hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayata yönelik projelerine kaldığı yerden devam ediyor. Tüm ilçelere spor kompleksleri inşa ederek gençleri spora yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, sporun farklı branşlarında kurslar düzenleyerek her yaştan vatandaşı aynı çatı altında buluşturuyor.

 

ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Üniversite-Belediye işbirliğini geliştirmek amacıyla önceki hafta imzalanan protokol ile fakültelerde dereceye girmiş öğrencilere kendi bünyesinde iş imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, aynı iş birliği çerçevesinde bu kez 100 adet bisiklet dağıtımı gerçekleştirdi.

Bisiklet dağıtım törenine katılarak öğrencilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının gençlere yönelik sportif aktiviteleri gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Başkan Çiftçi'nin ardından Vali Güngör Azim Tuna ise "Programda emeği geçen Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İlimizde bisiklet yollarının yapılıyor olması güzel gelişmeler. Bisiklet sağlıklı bir yaşam için önemli bir araç. Birçok gelişmiş ülkede bunun uygulamaları var. Bizler de bu tarz uygulamalarla ulaşılabilirlik açısından ve sağlık açısından önemli bir imkana kavuşmuş oluyoruz" diye konuştu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da Büyükşehir Belediyesinin bu tür desteklerinin gençlerce memnuniyetle karşılandığını belirtti.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: PROJELERİMİZİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Programın ardından öğrencilere bisikletleri verildi. Şanlıurfa'da gençlere yönelik her türlü desteklerinin devam edeceğini dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Birecik'te hayata geçirdiğimiz bisiklet yolunun ardından aynı uygulamayı Karaköprü ve Haliliye'de hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesinin çalışan kadrosu insan odaklı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Amacımız ilimizde her yaş grubundan insanımızı sporun tüm branşlarına yönlendirmektir.  Bu tür projelerimizi de yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195