Title of a News Article

Urfa çalkalanıyor

Urfa çalkalanıyor
banner206

Görev yaptığı süre içerisinde Şanlıurfa’ya büyük katkıları olan Şanlıurfalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli görevinden alınarak, Bakanlık Müşavirliği görevine getirildi.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tokatlı Balamir Gündoğdu'nun Şanlıurfa'ya atanmasının depremini yaşayan Şanlıurfa’da bir üzücü haber daha geldi. Müsteşarlık için başvuruda bulunan ve bunun için sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını bekleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli’nin bugün görevinden alındığı öğrenildi. Gerek GAP İdaresi Başkan Yardımcılığı görevinde gerekse de Müsteşar Yardımcılığı görevinde tarım alanında Şanlıurfa’ya büyük katkıları olan Ferhat Şelli’nin görevden alınması Şanlıurfalıları şoka uğrattı. Şanlıurfa Milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının Şelli’ye sahip çıkmamasından dolayı bu görevden almanın söz konusu olduğu ortaya çıktı.

 

Urfalılar tepki gösteriyor

Şanlıurfa’nın az sayıdaki bürokratlarından biri olan Dr. Ferhat Şelli’nin görevden alınmasını üzüntüyle karşılayan Urfalılar, milletvekillerine ve STK Başkanlarına çağrıda bulunarak, Şelli’nin daha iyi bir göreve getirilmesini istediler. Bizde Urfastar gazetesi olarak, Dr. Ferhat Şelli’ye sahiplenmemiz gerektiğini vurgulayarak, vekillere ve STK temsilcilerine şu çağrıda bulunmak istiyoruz: “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden alınan Hemşerimiz Dr. Ferhat Şelli’ye sahip çıkmamız gerekir. Bunun için ne gerekiyorsa hep birlikte onu yapalım.”

Bu arada Ferhat Şelli, Ortadoğu'nun en büyük Eğitim Merkezi konumundaki GAP Tarımsal Eğitim Merkezini Şanlıurfa'ya kazandırmış ve Türkiye’nin en büyük Besi Organize Sanayinin Urfa’da temelinin atılmasını sağlamıştı.
Öte yandan STK temsilcilerinin bugün konuyla bir araya gelerek, bir açıklama yapmaları bekleniyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142