Title of a News Article

Urfa'da At Ölümleri Şoku (VİDEO)

Urfa'da bir hafta içinde 30 'dan fazla yarış atının öldüğü bildirildi.

Türkiye’de at yetiştiriciliğinin merkezi olan Suruç’da atçılıkla uğraşan hayvanseverler, son bir hafta içinde en az 30 atlarının öldüğünü belirterek, yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırdılar.

Ünlü Arap ve İngiliz atlarının yetiştirildiği Suruç’taki at çiftliğinde ölen atının başında bir açıklama yapan ses sanatçısı ve at yetiştiricisi Sait Emektar, bin bir emek ve zahmetle yetiştirdikleri taylarının, sineklerin yaydığı bir virüs nedeniyle öldüğünü, son bir hafta içinde en az 30 tayın tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak acı şekilde can verdiğini söyledi.

Atının ölüm haberi üzerine Suruç’taki at çiftliğine giden ve ölen atının başında açıklamalarda bulunan Emektar, atı kurtarmak için en az 10-15 bin lira masraf ettiklerini ancak virüs kaynaklı ölümün önüne geçemediklerini ifade etti.

Emektar, Türkiye Jokey Kulübü Şanlıurfa Müdürü Mehmet Kazoğlu ve Yarış Atları Derneği Başkanı Yakup Elgaç’a, salgınla ilgili çalışmaları bir an önce başlatmaları ve bakanlığın harekete geçirilmesi çağrısında bulundu.

Rahatsızlanan atların fiziki muayenesinde bir bulguya rastlanılmadığı, atların kendilerini ilginç şekilde yerlere atarak kafalarını yere vura vura intihar ettikleri belirtildi.

Sait Emektar’ın sosyal medyadan yaptığı çağrısına yorum yapan ve atçılıkla uğraştığını belirten Mehmet Arslan da, geçen yıl 3 atının birer ay ara ile öldüğünü, ölümlerin bir saat içinde gerçekleştiğini, rahatsızlığı ortaya çıkan at için bu kısa sürede veteriner bulamadıklarını ifade etti. Ölen atlarının Başkentlim, İlkenur ve Sevda Ateşi adlı şampiyon atlar olduğunu kaydeden Arslan, rahatsızlanan atlara, veteriner bulamadıkları için kendilerinin müdahale etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 02:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142