Title of a News Article

Urfa'da Azaldı...

.

Urfa'da Azaldı...
banner206
 Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıl 5 bin 362 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl 5 bin 362 kişi hayatını kaybetti. Ölüm nedenlerinin başını ise ölümlerin yüzde 33'ünü oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Şanlıurfa'da 2014 yılında 6 bin 478 olan ölüm sayısı, 2015 yılında yüzde 2 azalarak 5 bin 362'ye geriledi. Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da ölüm nedenlerinin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Türkiye'de ölümlerin yüzde 40,3'ü, Şanlıurfa'da da yüzde 33'ü dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Şanlıurfa'da yaşanan ölümlerde, bir önceki yıla göre solunum sistemi hastalıkları yüzde 12, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 47, diğer branşlardaki hastalıklar ise yüzde 7 oranında azaldı. Sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 32, Endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar ile dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 20, halk arasında kanser olarak bilinen iyi huylu ve kötü huylu tümör hastalıklar yüzde 9, dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 8 oranında artış gösterdi.

Şanlıurfa'da yaşanan ölümlerin hastalıklara göre dağılımında, yüzde 33 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada, iyi ve kötü huylu tümörler yüzde 12 ile ikinci sırada, solunum sistemi hastalıkları ise yüzde 8 ile üçüncü sırada yer aldı. Yaşanan diğer ölümlerde ise endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar yüzde 5, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 4, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 4, diğer hastalıklarda yüzde 33 oranında artış gerçekleşti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195