Title of a News Article

Urfa'da bir ilk...

.

Urfa'da bir ilk...
banner206
5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, belediye bünyesinde bulunan Çevre Birimini ziyaret ederek Şanlıurfa’da bir ilk olacak olan “Sıfır Atık” projesi hakkında bilgiler aldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle belediye bünyesindeki çevre birimini ziyaret etti. Bu birimde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi hakkında bilgi alan Başkan Baydilli, Karaköprü Belediyesi'nin katı atık projesiyle hibe olarak aldığı ve ilçedeki tüm okullara kullanılacak olan katı atık çöp kutularını inceledi.

Ziyarette açıklama yapan Başkan Baydilli, tüm insanların Dünya Çevre gününü kutlarken, sağlıklı bir yaşamın sağlıklı bir çevreyle olacağına işaret etti.

Başkan Baydilli şunları söyledi:

"Doğaya sahip çıkarak daha sağlıklı bir yaşam elde eder, çocuklarımıza güzel bir çevre bırakırız. Tüm dünyada sağlıklı çevre için çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Biz de Karaköprü Beledisi olarak biz de Gap İdaresi ile birlikte sağlıklı yaşam için katı atık ve ayrıştırmayla alakalı bir proje yaparak 2 milyon lira hibe alarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesi'nin bir ilk olarak yapacağı katı atık projesiyle çöplerin ayrıştırılarak geri dönüşüme katkısı sağlanacak. Bu hem ülke ekonomisine de katkı sağlayacak hem de sağlıklı bir çevrenin oluşturulması için önemli görev üstlenecek.

 Okullara koyduğumuz atık kutularımız bu ayrıştırmayı başlatıp daha sonra fabrikada geri dönüşümle tekrar kullanmamızı sağlıyor. Çocuklarımıza katı atıkların bu kutularda ayrıştırılmasını aşılamamız gerekiyor ki ileride daha temiz bir çevrede yaşayalım ve geleceğe daha temiz bir çevre bırakalım."

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Çevreci
Çevreci - 6 yıl Önce

Metin Başkanı bu duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Umarım diğer belediyelere de örnek olur.. Çocuklar için bırakacağımız maddi mirasın yanında temiz bir çevre de bırakmalıyız. Gelecek çocuklarımızın.

Mame
Mame - 6 yıl Önce

Birde bu okullardaki hizmetli sayisi artarsa temizlik daha iyi olur

SIRADAKİ HABER

banner195