Title of a News Article

Urfa'da camilerle ilgili yeni kararlar alındı!

Urfa'da camilerle ilgili yeni kararlar alındı!
banner206

Şanlıurfa Valiliği, camilerdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin, AVM, lokanta vb mekanlarda bulunan benzer yerler için Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla açılmasına karar verdi.

Şanlıurfa Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

Camilerde toplu ibadet yapılmasına izin veren İçişleri Bakanlığının 22.05.2020 tarih ve 8357 sayılı Genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 23.05.2020 tarih ve 62 sayılı kararı ile Camilerde bulunan abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin geçici bir süreyle vatandaşlarımızın kullanımına kapalı tutulması hükmüne bağlanmıştır.

30.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Camilerimizdeki tuvalet, abdesthane, şadırvanların kullanıma açılması ile ilgili şu kararları almıştır;

A. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelede alınması gereken tedbirler her bir işkolu ya da faaliyet alanına göre belirlendiğinden, Camilerimizdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin, Avm, lokanta vb mekanlarda bulunan benzer yerler için Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla 30.06.2020 tarihinden itibaren açılmasına,  

B. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Ceylanpınar İlçemizde üç (3), Eyyübiye İlçemizde on üç (13), Haliliye İlçemizde on dört (14), Karaköprü İlçemizde on altı (16), Suruç İlçemizde üç (3), Viranşehir İlçemizde dokuz (9), Bozova ve Siverek İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195