Title of a News Article

Urfa'da da bu ürünler toplantılacak!

.

Urfa'da da bu ürünler toplantılacak!
banner206

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizliği tespit edilen elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak gibi 43 ürün için toplatma kararı aldı. Bu kapsamda Şanlıurfa’da da iki şirkette satışı yapılan el fenerleri hakkında toplama kararı verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güvensizliği tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Toplatma kararı verilen ürünler arasında elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak, kaynak makinesi gibi çok sayıda ürün var.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, güvensizliği tespit edilen ve haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere yer verildi.

 

ELEKTRİMLİ ISITICI DA VAR, KABLO DA

Bu kapsamda aralarında elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak, kaynak makinesi ve muhtelif kabloların bulunduğu marka ve modelleri belirlenen 43 ürün için toplatma kararı verildiği kaydedildi.

Üretici firmaların isimleri de açıklanırken, toplatmaya konu ürünler ellerinde bulunanların, ilgili üreticiye başvurmaları gerektiği, kararın üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığı ifade edildi.

 

Urfa’da el fenerleri toplatılacak

Bu arada Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şanlıurfa’da Erol Elektronik ve Gold Kama A.Ş.’de satışı yapılan Gold silver marka GM-301 model şarjlı el feneri ile R1 marka RL-5523 model model şarjlı el fenerlerinin toplatılmasına karar verdi. Bunların elektrik çarpması ve yangın çıkarma riski bulunması nedeniyle temel emniyet gereklerini karşılamadığından dolayı toplatılmasına karar verildiği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195