Title of a News Article

Urfa'da ekmeğe zam geldi

.

Urfa'da ekmeğe zam geldi
banner206

Şanlıurfa’da ekmek fiyatları gramajın yükselmesinden dolayı 150 kuruş zamlandı. Daha önce 600 Kuruştan satılan ekmek, şimdi 750 Kuruştan satılmaya başlandı.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Fırıncılar Odası,  vatandaşların şikâyetleri üzerine 140 gram ağırlığındaki ekmeği 180 grama yükseltti. Buna bağlı olarak da 600 Kuruştan satışa sunulan ekmek, 750 Kuruş oldu. Açık ekmek de 140 gramdan 170 grama yükseldi ve bunun da fiyatı 750 Kuruş oldu.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Urfastar’a yaptığı açıklamada, vatandaşların şikayetleri üzerine böyle bir karar aldıklarını belirterek, zammın gramaja göre uygulandığını söyledi.

 

“Denetimler arttın”

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğünün ve Zabıtaların, fırınlara yönelik hijyen ve kalite kontrolleri konusunda yaptıkları denetimlerde hassasiyet göstermelerini istedi.

Fırıncılar Odası olarak kendilerinin yaptıkları denetimlerin sadece tavsiye niteliğinde olduğunu ve yaptırım güçlerinin olmadığını vurgulayan Karaatlı, “Bu konuda yetkili birimlerimiz Tarım Kontrol Şube Müdürlüğümüzü daha duyarlı, çalışmaya davet ediyorum. Bunun yanında Esnafımıza da, halka daha iyi hizmet verebilmek için biraz daha gayret göstermelerini öneriyorum. Bizim konumuz diğer odalar gibi değil sırtımızda ağır bir yük var. Gerek insan sağlığını gerekse de ekonomisini 1. Derece ilgilendirdiği vicdan ve vebal yönünden ağır bir yük omuzlamışız. Gerek bizler fırıncılar odası olarak hem vatandaşımızı hem esnafımızı en hassasiyetle haklarını gözetleyeceğimizden müsterih olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195