Title of a News Article

Urfa'da FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

.

Urfa'da FETÖ operasyonu: 18 gözaltı
banner206
 Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, örgüt üyesi oldukları ve 'ByLock' uygulaması kullandıkları belirlenen 18 kişi gözaltına alındı.

Bursa polisi, FETÖ Terör Örgütü'nün sözde 'İnsan kaynakları sorumlusu' olarak faaliyet göstererek devletin anayasal kurumlarına örgüt mensuplarını kriptolamak suretiyle sızdırarak yerleştiren ve hakkında yakalama kararı bulunan Semih kod adlı Necati U. isimli kişiden ele geçirilen dijital veriler üzerinde harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda  Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; Bursa merkezli olmak üzere Erzurum, Bitlis ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan operasyonlarda FETÖ Terör Örgütü'nün okullarında, dershanelerinde, şirketlerinde, üniversitesinde ve diğer bazı birimlerinde terör örgütü adına 'imam' ve 'abi' gibi sıfatlar altında görev yaptıkları ve terör örgütünün gizli haberleşme kullandığı tesbit edilen Bylock programını kullandıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen 18 zanlının ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 23:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195