Title of a News Article

Urfa'da gençler işsiz!

Urfa'da gençler işsiz!
banner206

İYİ Parti Şanlıurfa İl Bkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, sanayi yatırımlarının yetersiz olduğu, tarımın bitme noktasına geldi Şanlıurfa'da esnafın siftah yapamadan dükkanını kapattığını söyledi. Türkiye'nin en büyük probleminin üretimsizlik olduğunu ifade eden Başkan Çakmaklı, Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençlerin siz olduğuna dikkat çekti.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, tarım kenti Şanlıurfa'dan önemli bir nüfusun başka illere tarım işçisi olarak gittiğine işaret ederek, gittikleri kentlerde barınmadan eğitime, sağlıktan beslenmeye ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Başkan Çakmaklı, bu sorunun en büyük nedeninin uygulanan yanlış tarım politikaları olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, kentin sorunlarına dikkat çekti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir'in uzun zamandır pek çok kentte esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini anımsatan Başkan Çakmaklı, İYİ Parti'nin ekonomik sorunlara dair doğru tespitler yaptığını çözüm önerileri sunduğunu vurguladı. İl Başkanı olarak kendisinin de esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlediğini ve tespit ettiği sorunları genel merkeze ilettiğini dile getiren Başkan Çakmaklı şunları söyledi: "Esnafımız sıkıntılı. Siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. Esnaf Türkiye ekonomisi için çok önemli. Şanlıurfalı esnafın yaşadığı sorunlar Türkiye'deki tüm esnafımızın ortak sorunu."

TARIM BİTME NOKTASINA GELDİ
Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip kent olduğunu hatırlatan Başkan Çakmaklı, ancak bu genç nüfusun işsiz olduğuna dikkat çekerek, "Sanayi bu bölgede çok etkili değil. Tarım bölgesi. Tarımı da bitirme noktasına getiren bir politika ile karşı karşıyayız" dedi.

ÇADIRLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR
Tarım bölgesi Şanlıurfa'dan önemli bir nüfusun başka illere tarım işçisi olarak gittiğini ifade eden Başkan Çakmaklı, işçilerin gittikleri bölgelerde yaşadıkları sorunlara da dikkat çekti.
Başka illere tarım işçisi olarak giden Şanlıurfalıların, gittikleri kentlerde barınmadan eğitime, sağlıktan beslenmeye ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarına işaret eden Başkan Çakmaklı, bu sorunun en büyük nedeninin uygulanan yanlış tarım politikaları olduğunu belirterek, "Kardeşlerimiz o bölgelere ekmek parasını kazanmak için gidiyorlar. Üç ay, dört ay veya beş ay oralarda geçici olarak çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu kardeşlerimiz çok mağdur. Biz bunu devamlı gündeme getiriyoruz. Çünkü Şanlıurfa tarım bölgesi iken buradan tarım işçisi olarak Anadolu'nun değişik bölgelerine gitmesi çok üzücü bir hadise. Bu bölgede artık inanın ki ekmeme ve biçmeme durumuna geldik. Bizim en büyük problemimiz bölge olarak tarım. 18 yıllık AKP iktidarının tarım politikası; 'artık ekmeyin biçmeyin kardeşim'" diye konuştu.

FISTIK ÜRETİCİNİN PARA ETMEDİ
Tarımda yaşanan yanlış politikaların Türkiye tarımını da bitirme noktasına geldiğine işaret eden Başkan Çakmaklı, "Türkiye tarım ülkesi. 18 yıldır savaşta olan Suriye hemen sınırımızda. Biz Suriye'den buğday, arpa, mercimek, patates ithal eden bir ülkeyiz. Özbekistan'dan buraya pamuk geliyor. Ben de çiftçiyim. Antep fıstığı mesela Antep adını almış. Ama fıstık Şanlıurfa'nındır. Yüzde 67'si Şanlıurfa'da yetişiyor. Ağacı çok emek isteyen bir ağaç. Altın değerindeki fıstığın kıymeti bilinmiyor. Geçen sene fiyatı 70 lira idi. Şuan 34 liraya düşmüş. Türkiye'de her şey iki katına yükseldi, fıstık düştü. Neden çünkü devletin bir tarım politikası yok. Biz eğer fıstığı tanıtamazsak, ihraç edemezsek fıstık çiftçinin elinde kalır. Dolayısı ile fıstık üreticisi böyle giderse biz artık fıstık üretmeyeceğiz diyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195