Title of a News Article

Urfa'da hızlı tren için toplantı yapıldı

Urfa'da hızlı tren için toplantı yapıldı
banner206

Gaziantep-Şanlıurfa arasında yapılması planlanan Hızlı Tren Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Mersin Adana Osmaniye Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesini düzenlemesinin ardından kamuoyunda ‘Şanlıurfa’ya hızlı tren gelmeyecek’ algısı oluşmuştu. Meğer Şanlıurfa’nın hızlı tren projesinden çıkarılmadığı ve Gaziantep ile Şanlıurfa arasında yapılması planlanan bu proje için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bu proje kapsamında Şanlıurfa’da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı yapıldı.

Hacı Bekir Sofrası’nda düzenlenen toplantıda; TCDD Çevre Mühendisi Cenk Peker, Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Zehra Güliz Has ile MGS Proje Mühendislerinden İbrahim Akdoğan, Şanlıurfa’ya yapılması planlanan hızlı tren projesi için bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, STK temsilcileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep-Şanlıurfa arasında yapılması planlanan hızlı trenin geçiş güzergahlarının görsellerle anlatıldığı toplantıda, bu proje için ÇED yapılacağı belirtildi. Çevresel Etki Değerlendirmesi’nin kurumlardan alınacak görüşler doğrultusunda hazırlanacağını vurgulayan yetkililer, daha sonra bu projenin askıya çıkarılacağını dile getirdiler.

Bu arada ÇED çalışmaları kapsamında ekolojik ve jeolojik özellikler ile çevresel koşulların inceleneceği ifade edildi. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142