Title of a News Article

Urfa'da kimler firar?

.

Urfa'da kimler firar?
banner206

Şanlıurfa’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda; Urfa İl İmamı Osman Nuri K. ile yardımcısı Akif B.’nin firarda olduğu öğrenildi. Örgütün Şanlıurfa’da 2011 yılına kadar 1.5 Milyar (Katrilyon) TL para topladığı tespit edildi.

Urfastar Gazetesi, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Urfa’da sabah saatlerinde bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonların ayrıntısına ulaştı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertekin'in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındığı operasyon ile ilgili araması bulunan Fethullah Gülen Cemaatinin Şanlıurfa’daki İl İmamı Osman Nuri K. ile yardımcısı Akif B.’ye ulaşılamadı. Osman Nuri K. ile Akif B.’nin firarda olduğu ve polislerin bu kişileri de yakalayabilmek için çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi.

 

İlçe imamları gözaltında

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin sabah saatlerinde düzenlediği operasyonlarda cemaatin Bozova, Birecik, Halfeti ve Siverek’teki imamları da gözaltına alındı.

 

1.5 Milyar TL para toplamışlar

Fethullah Gülen Cemaatinin, 2011 yılına kadar Şanlıurfa’da sağlık, eğitim, inşaat, sanayi ve tekstil başta olmak üzere bir çok sektörden himmet adı altında 1.5 Milyar (Katrilyon) TL para topladığı tespit edildi.

 

SODES’ten büyük vurgun

Fethullah Gülen Cemaatinin sadece iş adamlarından değil Kalkınma Bakanlığının düzenlemiş olduğu Sosyal Destek Programı’ndan da (SODES) vurgun yaptığı öğrenildi. SODES Projeleri kapsamında Fethullah Gülen Cemaatine yakın olan dernek ve kuruluşlara büyük paralar aktarıldığı ortaya çıktı.

Emniyetin hazırladığı raporlara göre; Şanlıurfa’da bulunan özel bir hastane tarafından Zümrüt Tekstil’e 896 Bin Dolar para aktarıldığı da kaydediliyor. 2011 Yılından sonra takip edildiklerini fark eden cemaat üyelerinin, para aktarımlarını bankalardan değil de elden sağladıkları da kayıtlara geçtiği öğrenildi.

Öte yandan operasyonda Cihan Haber Ajansı Şanlıurfa Temsilcisi Murat Ş.’in de bulunduğu öğrenildi.

Bugün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 kişinin, 2-3 gün içerisinde mahkemeye çıkarılması bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 17:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mahmut Akyürek
Mahmut Akyürek - 8 yıl Önce

Erdoğan kendini bu ülkeye hizmetkar ve canmı adamış,bir HALKIN lideri önderi olmuştur.Fetö köpeği gibi Ermeni ve SİYONİST köpeklere uşaklık etmemiş,bilakis ülkemize çağ atlatmıştır.Böyle hırsıza can kurban.Sayğılarımla

URFALI AHME
URFALI AHME - 8 yıl Önce

ERDOĞANINKİLER NİYE DUDAK UÇUKLATMIYO AQ

Malak ahme
Malak ahme - 8 yıl Önce

Paraleller bir hikaye uydurmuş sende inaniysan

mahmut
mahmut - 8 yıl Önce

Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin

Beko
Beko - 8 yıl Önce

Memlekette tüm dertler bitti işimiz gücümüz paralel

SIRADAKİ HABER

banner195