Title of a News Article

Urfa'da o müteahhit FETÖ'den tutuklandı

.

Urfa'da o müteahhit FETÖ'den tutuklandı
banner206
 Halil G., Zaman Gazetesi için yapılan eylemlere katıldığı yönündeki fotoğraflar için "Tesadüfen oradan geçerken eylemlere katıldım" dedi.

Şanlıurfa'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu ile kentin en büyük inşaat firması sahibi Halil G., gözaltına alındı. 2015 yılına kadar hem emlakçılık yapan hem de Zaman Gazetesi dağıtıcısı olduğu belirtilen Halil G.'nin kurduğu inşaat firmasının hızlı bir şekilde yükseldiği iddia edildi. Zaman Gazetesi'ne kayyum atanması sırasında yapılan eylemlere de katıldığı fotoğraflarla tespit edilen Halil G.'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Şanlıurfa'daki bilbordlara afişler astırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği bildirildi. Kentin sokaklarına darbe karşıtı afişler asan Halil G., tutuklandı.

Şanlıurfa Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmalar sonucu kentin en büyük inşaat firmalarından birisinin sahibi olduğu öğrenilen Halil G.'nin, Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğunu ve örgüte finansal kaynak sağladığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, Halil G.'nin 2015 yıllına kadar hem emlakçılık yaptığını hem de Zaman Gazetesi dağıtıcısı olduğunu tespit etti. 2015 yıllından sonra ise inşaat firması kurduğu belirlenen Halil G.'nin, hızlı bir şekilde yükseldiği ileri sürüldü. Araştırmalar sonucu Halil G.'nin Zaman Gazetesi'ne kayyum atandığında yapılan sokak eylemlerine de katıldığına dair fotoğraflar da elde edildi.

 

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA AFİŞLER ASTIRDI

Fetullahçı Terör Örgütü için toplanan himmet paraları ile inşaat şirketi kurduğu ileri sürülen Halil G.'nin, gözaltına alındıktan sonra kendisine yönetilen suçlamaları ise kabul etmediği bildirildi. İnşaat şirketini emlakçılık yaparken sattığı daire paraları ile kurduğunu ileri süren Halil G.'nin, Zaman Gazetesi için yapılan eylemlere katıldığı yönündeki fotoğraflar için ise "Tesadüfen oradan geçerken eylemlere katıldım" dediği belirtildi. Halil G.'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Şanlıurfa'daki bilbordlara afişler astırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediği bildirildi. Şirketi MASAK tarafından incelemeye alınan Halil G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: haberturk 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142