Title of a News Article

Urfa'da onlar için düğmeye basıldı!

Urfa'da onlar için düğmeye basıldı!
banner206

Şanlıurfa Haliliye Kaymakamlığı bünyesinde muhtarlar, cami imamları ve öğretmenlerden oluşturulan “İzolasyon Denetim Ekipleri”, mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarına başladı.   
Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik, İçişleri Bakanlığının genelgesi ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla tüm ilçelerde oluşturulan İzolasyon Denetim Ekipleri, izolasyonuna karar verilen vatandaşların takibini yapmak ve durumları hakkında raporlar tanzim etmek amacıyla saha çalışmaları başlattı. 
Haliliye İlçesinde yaşayan ve tedavilerine evde devam edilmesi kararı verilen vatandaşların takibi amacıyla oluşturulan İzolasyon Denetim Ekipleri, ilçede yaşayan tüm vatandaşları düzenli olarak kontrol edip, ikametgahlarında bulunup bulunmadıklarını, evlerine yabancıların girip çıkmadığını denetlemeye başladı. 
Evde izolasyona tabi olan vatandaşları kontrol ederken, izolasyon kararına uyup uymadıklarının kontrol edilmesinin yanında talep ve ihtiyaçlarının da tespit edildiğini ve yerine getirildiğini ifade eden Haliliye Kaymakamı Metin Esen, “Sayın Valimiz Abdullah Erin’in talimatlarıyla oluşturulan ekiplerimiz bugün sahada görevlerini ifa etmektedirler. Sahadan ilk aldığımız bilgiler, tüm vatandaşlarımızın bu karara uydukları ve evlerinde dinlendikleri yönündedir. Vatandaşlarımızın bu süreçte halkın arasına karışmamaları gerekmektedir. Diğer vatandaşlarımızdan ricamız; taziye ziyaretleri ve düğünler başta olmak üzere sosyal hareketliliğin yoğun olduğu ortamlardan uzak durmalarıdır. İçişleri Bakanlığımızca “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” mottosuyla başlatılan bu çalışmalara tüm vatandaşlarımızın riayet etmeleri en büyük beklentimizdir. Bilim Kurulu ve yöneticilerimizin almış oldukları kararlara uymamız halinde bu virüs illetinden kurtulacağız. Yeter ki konulan kurallara uyalım. Bugün memnuniyetle görüyorum ki, vatandaşlarımız bu kurallara uyma konusunda çok gayretli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Uygulamada izolasyonuna karar verilen ve adreslerinde bulunmayıp, hastalığın yayılmasına neden olacaklar hakkında hem idari yaptırım, hem de Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin yapılacağının bilinmesini de hatırlatmak isterim. Ayrıca bu kişiler konutlarından alınıp, idare tarafından bu amaçla tahsis edilen yerlerde izolasyona tabi tutulacaklardır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195