Title of a News Article

Urfa'da plazma kan verilmeye başlandı

Urfa'da plazma kan verilmeye başlandı
banner206

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyayı saran korona virüsü halen etkisini yitirmiş değil. Virüse yakalananların bugünlerde ki tek kurtuluşları plazma kan. 

Şanlıurfa'da da, plazma kan ile ilgili bir kampanya başlatıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliğince Plazma kan toplanmaya başladı ve vatandaşlar buna yoğun ilgi gösterdi. Covid19 virüsü yani korona yakalanıp iyileşen hastaların kanları plazma diye geçiyor. 

Urfa BŞB ve Kızılay işbirliği çerçevesinde başlatılan kampanya Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda bugün itibariyle yapılmaya başladı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, plazma kan kampanyasına katılan ve emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

'Plazma Bağışınla Hasta Hayat Bulsun' sloganıyla çıkılan bu yolda corona virüsüne yakalanan hastaların en çok ihtiyacı olan madde bu. 

Bu nedenle virüsü atlatmış ve bağışıklık kazanmış olan vatandaşların plazma kanı vermeleri noktasında, İl sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Plazma koordinatörü Dr. Melis Kurt, kızılay çadırına beklediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2020, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195