Title of a News Article

Urfa'da skandal olay...

.

 Siverek-Diyarbakır arasında bir tarlada bulunan gövdesi bulunmayan 4 eşek başta ilçe olmak üzere tüm kenti tedirgin etti. Eşeklerin gövdesinin olmaması akıllara “eşek eti mi yiyoruz” sorusunu akıllara getirdi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Diyarbakır arasındaki otoyolun hemen kanarında dün sabah saatlerinde bir tarlada etleri alınmış, sadece kafaları ve iş organları bulunan dört tane eşek cesedi bulundu.

 

VAHŞET OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Siverek Diyarbakır arasında bulunan bir tarlada sabah saatlerinde meydana gelen olayda, 4 eşek kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilmiş halde bulundu. Sadece baş kısmı ve iç organları bulunan eşeklere ait etler ise kesen kişiler tarafından alındı. Siverek’te gelen bu olay ise ilçe sakinleri tarafından vahşet olarak tabir edilirken, 4 eşeğin kim tarafından ve hangi amaçla kesildiği ise bilinmiyor.

 

EŞEK ETİ Mİ YEDİK?

Siverek tarafından sadece başları ve iş organları bulunan ama gövdeleri kayıp olan 4 eşek cesedi başta ilçe halkı olmak üzere tüm kenti tedirgin etmeye başladı. Eşeklerin gövdelerinin kayıp olması ise “birileri bize eşek eti mi yediriyor” sorusunu akıllara getirdi. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda da bası işyerlerinde ve dönercilerde kaçak et bulunmuş ve halkın tepkisi artmıştı. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Suriye uyruklu kişilere ait olan bir lokanta da kedi eti bulunmuş, olayın yankısı ise günlerce tüm kentte etkisini göstermişti.

 

URFA İÇİN BU İLK DEĞİL…

2001 yılında bir ihbarı değerlendiren Şanlıurfa Belediyesi zabıta ekipleri ile polisler, Pınarbaşı Mahallesi’ndeki evlerinde bayramın ikinci günü kestikleri eşeklerin etlerine Dem-Et kaşesi vurarak kasaplara satan Mustafa T. ve Halit Y. ile Mahmut D. ve Mustafa K. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Kesilen eşeklerin gövdelerinin olmaması ise eşekleri kesenlerin bu etleri vatandaşa satması da olağan bir durum haline geldi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142