Title of a News Article

Urfa'da toplu taşımada yeni uygulama

.

Urfa'da toplu taşımada yeni uygulama
banner206

Toplu taşımada son 4 yılda 'En İyi Uygulama', 'En İyi Teknoloji Kullanımı', 'Hizmet Kalitesi' ve 'Erişilebilirlik' dallarında uluslararası bazda 4 ödüle layık görülen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, rol model olmaya ve yeniliklere devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi halka daha iyi hizmet vermek için plansız gelişen alanlarda topografyası düzgün olmayan bölgeler ve yolları dar olan yerleşim alanlarında toplu taşıma ihtiyacının giderilmesi amacıyla ‘’KISA RİNG HATLARI’’ diye adlandırdığımız yeni bir ulaşım modu geliştirdi.

Yapmış olduğu yeniliklerle adından sıkça söz ettiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı mevcut toplu taşıma sistemine ek olarak alçak tabanlı egelilere uygun daha küçük araçlarla vatandaşların toplu taşıma ihtiyacını karşılayacak çalışmayı uygulamaya koydu.

Büyükşehir Belediyesinin yeni başlaşmış olduğu uygulamayla kent merkezinde bulunan ulaşımın yol, imar veya topografyasından kaynaklanan dar ve yol trafiğinin sıkıntılı bölgelerinde yolcu sayısının az fakat ihtiyaç teşkil eden Mance-Dedeosman mahallerinde mevcut toplu taşıma güzergâhlarına bağlanan bu hatlar ile vatandaşların ulaşım ihtiyaçları karşılanacaktır.

Ulaşım hizmetini en iyi şekilde sunmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak her detayın üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, yeni hattın hayırlı olmasını diledi.

Son olarak yapılan düzenlemeler ve yeni hatlarla günlük yolcu taşıma kapasitesini yükselten büyükşehir Belediyesi bu çerçevede günlük 330 Araçla günde yaklaşık 190 bin yolcuya hizmet veriyor. 2017 yılı içerisinde alınacak 60 araç ile taşıma kapasitesi arttırılarak daha konforlu bir taşımacılık hizmeti verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 14:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 7 yıl Önce

Kardeşim, siz önce mevcut hatlara bir çözüm getirin ondan sonra diğer projelerinize geçin. Karaköprü narlı kuyu mahalle sakinleri hastaneler güzergahına gitmek için adeta işkence çekiyor. bunu hal edin.ondan sonra başka projeler üretin

Mehmet Mercan
Mehmet Mercan - 7 yıl Önce

Evet ahmet kardes % 100 haklisin aynen masuk yeni.adıyla seyrantepe mah bizlerde ayni çileyi cekiyoruz bizzat bu konuyu baskanima n.ciftciye ilettim sözlü olarak sanirin yazili olarak dilekce verende oldu ama cozum yok masuk 500 yatakli akademia sanmed osm osmanbey fakultesi hatti ama cozum yok

SIRADAKİ HABER

banner195