Title of a News Article

Urfa'da Tugay şehir dışına çıkarılıyor

.

Urfa'da Tugay şehir dışına çıkarılıyor
banner206
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gündeme gelen askeri alanların  şehir dışına çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların başladığını belirterek, ilk çalışmayı Tapu  ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yaptıklarını söyledi. Böylece uzun süredir taşınması sözkonusu olan Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının da şehir dışına çıkarılması planlanıyor.

Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada, "Şu anda çalışma başladı, ilk çalışmayı biz Bakanlık olarak tapu  kadastroda yaptık. Ne kadarlık bir askeri alan olduğunu gördük. Mesela  İstanbul'un yüzde 2'si askeri alan. Tamamı idari alanların yüzde 2'sine tekabül  ediyor. Şehrin içerisinde kalmış çok önemli yerler var, yemyeşil yerler var"  dedi.

Haber 7’de konuşan Özhaseki, bu konuda bir görüşünü paylaşarak, şunları kaydetti:  "Bu arada belki istisna olabilir, ben bunu bir teklif olarak  getireceğim, yeşil alan olarak açılması, rekreasyon alanı olarak kullanılması,  milletin kullanımında olması esas ama ola ki böyle bir yerden ziyade dönüşüm  projelerinde sıkışmışlığımızda var. Bazı semtlerde öyle sıkıştık ki yeni rezerv  alan belirleyemiyoruz, rezerv alan belirleyemediğimiz için de mahalle dönüşmüyor.  Bir deprem olduğunda Allah korusun, biliyoruz ki o mahallenin yüzde 80'i  yıkılacak, yok olacak, binlerce insan ölecek orada. Peki, bunu dönüştürmek lazım,  nasıl dönüştüreceğiz? Bunu dönüştürmek için herkesin evini yıkıp, yeniden yapıp  teslim edecek bir yapı da yok. Bir taraftan boş bir alan bulup oraya da taşıyarak  ve çıkan yerleri değerlendirerek, boşalan yerleri değerlendirerek, buna biz 'raf  sistemi' de diyoruz, böyle bir alanda da kullanılabilir diye bir fikrim var  benim, ama daha bunu daha sunmadım, kesinleşmedi."

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195