Title of a News Article

Urfa'da YPG'ye büyük şok! 2 Kişi...

.

Urfa'da YPG'ye büyük şok! 2 Kişi...
banner206
 Suriye'nin PYD denetimindeki Kobani kentinden yasadışı yollarla sınırı geçen YPG'nin 2 keskin nişancısı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde silah ve mühimmatlarla yakalandı. Keskin nişancıların operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek istedikleri sırada yakalandıkları öğrenildi.

ASKERLERE EL BOMBASI ATMAYA ÇALIŞTILAR
Suruç'un karşısında bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Kobani kentinden gece sınırı geçenler askerler tarafından fark edildi. Küçük Kendirci Mahallesi yakınlarında sınırı geçen 2 kişi, 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı askerleri tarafından yakalandı. Bu sırada askerleri fark eden ve sınır tellerinin bulunduğu bölgeden güvenlik güçlerine el bombası atmaya çalışan 3'üncü kişi ise askerlerin uyarı ateşinin ardından Kobani'ye geri döndü.

ASKER VE POLİSLERE SALDIRACAKLARDI
Yanlarındaki çantalarda silah ve mermiler bulunan şüpheliler gözaltına alınarak Mürşitpınar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Burada sorgulanan 2 YPG'li verdikleri ilk ifadelerinde, çatışmaların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesine gitmek istediklerini söylediği öğrenildi. Keskin nişancı olduklarını söyleyen Mesut G. ile Abdurrahman P., barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması operasyonların devam ettiği Nusaybin'de asker ve polisleri hedef almakla görevlendirildikleri belirlendi. Sorguları süren ve daha önce de PKK terör örgütü üyeliği suçundan haklarında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıkan Mesut G. ile Abdurrahman P.'nin yanındaki çantalarda yapılan aramada ise; 3 tüfek, 8 el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 12 dolu şarjör, 1257 mermi, 3 sırt çantası, 4 hücum yeleği ve 20 kulak tıkayıcı bulundu. Yaşananların ardından askerler, sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdı.



Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2016, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195