Title of a News Article

Urfa dahil yarın tüm illerde düzenlenecek

Urfa dahil yarın tüm illerde düzenlenecek
banner206

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan 'Yaya öncelikli trafik yılı' kampanyası 2021 yılında da sürdürülebilmesi için yarın 81 ilde eş zamanlı 'Önce yaya uygulaması' etkinliği ile yapılacak. 

Yarın (salı) günü saat 12 ile 15 arası Haliliye ilçesi Topçu Meydanında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve çok sayıda protokolün katılımı ile 58 okul önünde eş zamanlı 'Önce yaya uygulaması' etkinliği düzenleneceği bildirildi. 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar denildi;

"İçişleri Bakanlığımız tarafından "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş, “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” hayata geçirilerek ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlenmiştir. Yapılan çalışmaların devamı niteliğinde 2021 yılı süresince bu trendin devam ettirilerek yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, 30 Mart 2021 Salı günü 12:00-15:00 saatleri arasında tüm illerimizde eş zamanlı olarak Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek amacıyla etkinliklerin düzenleneceği bildirilmiştir.

Bu kapsamda İl Valimiz Sayın Abdullah ERİN, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Selçuk DOĞUŞ ve protokolün katılımlarıyla Topçu Meydanında ve il merkezinde bulunan 58 okul ve yaya geçitlerinde 30 Mart 2021 Salı günü 12:00-15:00 saatleri arasında tüm il/ ilçelerimizde eş zamanlı olarak “Önce Yaya Uygulaması” etkinliği düzenlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195