Title of a News Article

Urfa'daki saldırıda şok detaylar ortaya çıktı

.

Urfa'daki saldırıda şok detaylar ortaya çıktı
banner206
AK Parti Eyübiye ilçe binası ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine yapılan PKK saldırılarının talimatını HDP ilçe Eyyübiye İlçe başkanı Hasan Durbin'in verdiği ortaya çıktı.
 28 Ağustos’ta Şanlıurfa Eyübiye’de AK Parti ilçe binası ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine  eşzamanlı saldırı düzenledi. Teröristlerden ikisi olayın ardından yakalandı. Devam eden operasyonlarda bu şahıslarla bağlantılı 4 kişi daha gözaltına alınmış toplam 6 terör örgütü mensubu tutuklanmıştı. Ancak bu saldırılarla birlikte Balıklıgöl Devlet Hastanesi çıkışında iki polisi şehit eden cani yakalanamamıştı. 

SURİYELİ KILIĞINA GİRDİ
Son operasyonda Şanlıurfa canisi olarak tanımlanan Erdal Dağhan da yakalandı. Suruç’ta yapılan operasyonda yakalandığında Dağhan’ın kendine Suriyeli süsü vermeye çalıştığı da ortaya çıktı. Operasyonda saldırı emri veren kişi de ortaya çıkarıldı. Bu kişi HDP Eyübiye İlçe Başkanı Hasan Durbin. Durbin foyasının açığa çıkmasının ardından firar etti. Polis her yerde Durbin'i arıyor.

 SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Bizzat tetik çeken bu örgüt mensubuna yardım yataklık yapan F.Y  M.T  T.Y  H.D. isimli örgüt mensubu şahıslar da gözaltına alındı. Bu şahısların ifadelerinin alınmasına başlandı. Erdal Dağhan işledikleri suçları itiraf etti. Dağhan’ın genelinde terör örgütünün yapılanmaları ve faaliyetleri ile ilgili çok önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Polis yetkilileri, operasyonlara devam edileceği belirtildi.Kaynak: haber7

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195