Title of a News Article

Urfa davası ile ilgili flaş gelişme..

.

Urfa davası ile ilgili flaş gelişme..
banner206

 Kocaeli'nde tutuklu olan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa'da yargılandığı davaya SEGBİS sistemi ile ifade vermeyi reddedince mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi.
HDP'li Figen Yüksekdağ, 20 Temmuz 2015 tarihinde, terör örgütü PYD'nin Suriye'nin Kobani kentinde kanton ilan edişinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kutlamalara katıldı. Burada terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde konuşan Yüksekdağ, "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" dedi.
Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatılarak 'Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı. Bugün Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen avukatlarının katıldığı duruşmada Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmayı reddetti.
Yüksekdağ'ın avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl ise savunmasında, müvekkilinin kendisini mahkemede savunmak istediğini ve Ankara'da görülen ayrı bir davanın benzer olduğu için dosyaların birleştirilmesini talep etti.
Bunun üzerine mahkeme heyeti, kendilerinin baktığı dosya ile Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyaların birleştirilmesine ve sanığın bir sonraki duruşmada bizzat hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195