Title of a News Article

Urfa destan yazıyor

Urfa destan yazıyor
banner206

Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik darbe girişiminde şehit olanlar için Peygamberler şehri Şanlıurfa'da BŞB Nihat Çiftçi talimatlariyla  mevlit okutuldu.

Topçu (Rabia) meydanında okutulan mevlite Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın yanı sıra, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri,Mahmut Kaçar,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydillli, STK Başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Sizlerin önünde saygıyla eğiliyoruz, çünkü ülkemizin geçtiği bu zor süreçte yine destan yazan sizlerdiniz, Şanlıurfa ve bütün Türkiye idi. Milletimiz tekrar 100 sene önce Çanakkale'de nasıl bir destan yazdıysa yine aynı destanı yazıyor." dedi.

Vali Tuna, "100 sene önce yine Çanakkale'de üzerimize geldiler bizi haritadan silmek için, boğazı geçip İstanbul'u ele geçirmek için geldiler ve bütün güçleriyle geldiler ama başaramadılar. O zamanda bu milletin iman dolu gögsüne çarptılar. Allah'ın yardımıyla, inayetiyle ülkemizin dört bir tarafından her şeyini bırakarak şehit olmaya koşanların yüzü suyu hürmetine biz bugünlere geldik, onlara çok şey borçluyuz. Çanakkale şehitlerinin torunları bugünde Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla yine aynı destanı yazıyor. O günde içimizde hainler vardı, onlara çalışan ihanet şebekleri vardı. Bugün de var, bugün daha güçlüsü var ve birçok yöntemle geliyorlar. Kılcal damarlarımıza kadar sızmışlar, bunlarla maalesef aynı duygu ve düşünceyi paylaşan insalar var, Allah bunlara akıl ve fikir versin." diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız, "Halen kamufule olan olabilir aramızda bunları aramızdan çıkaracağız. Darbe girişiminden medet umanları da cezalandıracağız. Sizler 7'den 70'e herkes burada 3 gündür uykusuz kaldık ama çocuklarımız için torunlarımız için, tanklara karşı çıktık yine olursa yine çıkarız." dedi.

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ise, "Şanlıurfa, vatanımıza canımız feda, milletimize canımız feda, ümmeti Muhammed'e canımız feda, Şanlıurfalı'ya canımız feda." diye söyledi. 

Çiftçi :Urfalılara Teşekkür etti. ..
15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminden dolayı Ülkemize, Milletimize ve Şanlıurfalı hemşerilerime geçmiş olsun temennisinde bulunduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi 
Milleti, Siyasi partileri, STK'ları ve tüm seçilmişleri asil duruşundan dolayı kutluyorum. Başkan Nihat Çiftçi, " Cuma akşamı Darbe girişiminden sonra milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiden yana sergilemiş olduğu davranış ve kararlılık takdire şayandır. Bir ülkenin ileriye gitmesi siyasi partiler ve demokrasiyle mümkündür. Anayasal düzenimizi kaldırmaya yönelik vahşice gerçekleştiren darbeyi kınıyoruz. Demokrasi yaralılarına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, Demokrasi Şehitlerine de Allah'tan rahmet diliyorum. Şanlıurfalı hemşerilerimiz gerekeni yaparak meydanları boş bırakmamıştır. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" dedi

Bu arada 22.00'da başlayan mevlit programı 24.00 itibariyle duaların okunmasıyla birlikte sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 00:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195