Title of a News Article

Urfa, dev buluşmaya ev sahipliği yapacak

.

Urfa, dev buluşmaya ev sahipliği yapacak
banner206
 Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanlığını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek buluşmada ayrıca çalıştay ve konsey toplantısı da gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 7-8-9-10 Kasım tarihleri arasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından düzenlenecek 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı', 'UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Konsey Ortak Toplantısı' ile 'Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi'ni Şanlıurfa'da buluşturacak.

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanlığını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yapacağı buluşmada kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve göç üzerine çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları bir araya gelecek.

'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı'nda kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında yerel düzeyde işbirliğinin ve diyalogun geliştirilmesi amaçlanırken, 'UCLG-MEWA & WALD Uluslararası Göç Yönetimi Zirvesi’nde ise HABITAT III sonrası Yeni Kentsel Gündem’in belirlenmesi ve uluslararası işbirliğinin sağlanması hedefleniyor.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE BAKANLAR ŞANLIURFA'DA OLACAK

Lübnan, Filistin, Ürdün ile Suriye'den bakan ve bürokratların katılacağı buluşmaya teşkilatın Türkiye yetkililerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılım göstermesi bekleniyor.

 

PROGRAMIN İLK GÜNÜ (7 KASIM)

7 Kasımda başlayacak olan buluşmanın ilk gününde 'Göç Yönetiminde Yerel Düzeyde Koordinasyonu Güçlendirme Çalıştayı' düzenlenecek. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, katılımcı temsilciler Suriye krizi ile birlikte yaşanan göç dalgasında yapılan çalışmaları aktaracak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Ümran Bilim'in 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Suriye Krizindeki Vizyonunu' anlatacağı çalıştayın sonunda toparlanan öneriler raporlaştırılacak.

 

PROGRAMIN İKİNCİ GÜNÜ (8 KASIM)

Programın ikinci günkü buluşmasında ise UCLG-MEWA Konsey Ortak Toplantısı ile Göç Yönetimi Zirvesi gerçekleştirilecek. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katılacağı zirvede, 'Suriye Krizi Işığında Türkiye'nin Göç Yönetimi Deneyimi', 'Konsey Ortak Toplantısı', 'Yeni Kentsel Gündem Kapsamında MEWA Bölgesinde Mülteciler', 'Göç Politikaları' ve 'Göç Yönetiminde Yerel Yönetim-Kamu-Sivil Toplum Ortaklığı' konu başlıkları ele alınacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İnsani Yardım Platformu adına Osman Gerem'in de sunum yapacağı ikinci günde Lübnan, Filistin, Ürdün ile Suriye'den bakan ve bürokratlar da çalışmaları değerlendirecek.

 

PROGRAMIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ (9 KASIM)

Programın üçüncü gününde ise 'MEWA Bölgesinde Bölgesel Uyum ve Sosyal İçerme', 'Göç, Göçmen ve Mülteciler', 'Uluslararası Toplumun Göç Yönetimindeki Rolü' konu başlıkları ele alınacak. Programın sonunda ise UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komitesi Eş-Başkanı olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi değerlendirme yapacak.

Zirve, çalıştay ve konsey toplantılarının sona ermesinin ardından son gün olan 10 Kasım tarihinde ise katılımcılara Hararn Konteynır Kenti, Harran tarihi bölgeleri, Göbeklitepe, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, Balıklıgöl, Urfa Kalesi ve mozaik müzesini içeren kültürel gezİ düzenlenecek.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195