Title of a News Article

Urfa 'Dünya Gastronomi Şehri' adayı oldu

 Urfa 'Dünya Gastronomi Şehri' adayı oldu
banner206

Şanlıurfa mutfağının, Dünya Gastronomi Şehri adayı olmasından dolayı Türkiye Aşçılar ve Şefler Fedarasyonu Şanlıurfa'da yaşayan usta ve şeflere eğitim verildi.

TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu), buğdayın yetiştiği ilk toprak olma mirasını taşıyan Şanlıurfa'nın Dünya Gastronomi Şehri adaylığı kapsamında aşçı ve şeflere yönelik çalışmalara hız verdi. Dünyada daha önce 5 şehrin elde edebildiği UNESCO'nun 'Dünya Gastronomi Şehri' unvanını Şanlıurfa'ya kazandırmak için çalışmalar devam ediyor. Yürütülen çalışmalarla aşçıların ve şeflerin eğitilmesine katkı sağlarken Şanlıurfa mutfağının bütün unsurları gün yüzüne çıkarılıyor. Bu kapsamda Şanlıurfalı aşçı ve şeflere eğitim verildi.

Şanlıurfa mutfak kültürünün UNESCO standartlarına erişebilmesi için eğitim çalışmalarının devam edeceğini belirten TAŞFED Başkanı Yalçın Manav, şöyle konuştu: "Mutfağı UNESCO'ya girmeye çalışırken, zenginleşmesini, yabancı yemeklerden arındırılıp Şanlıurfa'mızın yemeklerini, unutulan yemeklerin yapılmasını, yeniden canlandırmak için çalışmalara başladık. Restoranlarda o güzel kebapların yanında tencere yemeklerimizin bulunmasını hedefliyoruz. UNESCO'ya girişimizdeki etkinlik çerçevesinde faydası çok olacak diye düşünüyorum. Çünkü UNESCO'ya girersek turist akını olacak. Yemekleri gramaja bağlayacağız. Yemekleri liste yapıp hangi yemekten kaç çeşit yapılıp uygulama safhasına getireceğiz. Uygulamaya getirdiğimiz zaman Şanlıurfa'mızın değerini anlatmış olacağız. Değerini meydana çıkarmış olacağız ve tüm dünyaya hitap edecek bir duruma gelecek."

Şef ve aşçı eğitimleri 31 Kasım 2014 e kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 19:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195