Title of a News Article

Urfa, Expo 2016'da yerini aldı

Urfa, Expo 2016'da yerini aldı
banner206

Antalya'da 52 ülkenin katılacağı, 8 Milyon ziyaretçinin beklendiği ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın yapacağı “Expo 2016 Antalya” oditoryumunda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Şanlıurfa’nın tarihi değerlerinin inşa edildiği turizm bahçesi misafirlerini ağırlayacak.

Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyüğü Dünya'nın ise Kore Kültür Merkezi’nin ardından ikinci oditoryumu olan "Expo 2016 Antalya" 'Çiçek ve Çocuk' konusuyla 23 Nisan'da 53 Ülkenin ve Türkiye'den sadece 10 Büyükşehir Belediyesinin katılacağı stant bahçelerle kapılarını ziyaretçilere açıyor.

 

BAKAN ÇELİK, EXPO'DA YER ALAN ŞANLIURFA BAHÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Expo 2016 Antalya'da hazırlanan Şanlıurfa Bahçesini ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çok sayıda işçinin büyük bir özveriyle sürdürdüğü çalışmaları inceleyerek Büyükşehir Belediyesinin Şanlıurfa'nın güzelliğine yakışır bir bahçe inşa ettiklerini ifade etti. 6 ay boyunca ve 8 Milyon ziyaretçinin beklendiği "Expo 2016 Antalya" Şanlıurfa'yı tanıtacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü İbrahim Halil Ünlü ve çok sayıda işçinin büyük bir özveriyle hazırlıkları tamamladı.

Expo yönetiminin Şanlıurfa'yı daveti üzerine 4 Nisan'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol sonucunda büyük bir özveriyle oluşturulan Şanlıurfa Bahçesinde; Göbeklitepe, Harran evi,  Harran Rasathane Kulesi, Harran Medrese Kapısı, Fırat Nehri turizmi ile katılırken yöresel bitkilerde ise; Urfa Fıstık Ağacı, Nar Ağacı, İsot Fidesi, Pamuk, Halfeti Karagül'ü ve Siverek Ters Lalesi ile katılırken Çocuklara yönelik ise;  Eski Ahşap Oyuncaklar ve Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Ekibinin seslendireceği Urfa Şarkılarıyla fuarda göz dolduracak. Expo 2016 Antalya'ya Türkiye'den katılacak başlıca iller arasında; İstanbul, Ankara, Konya, Malatya, Antalya, Hatay ve Şanlıurfa yer almaktadır. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı Expo 2016 Antalya'da Şanlıurfa'yı temsilen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katılarak Şanlıurfa'nın değerlerini gelen misafirlere anlatacak.

 

EXPO NEDİR

Expo 2016 Antalya için 90 hektarlık bir alan kullanılmıştır. Söz konusu alanda 100 ülkenin ve 30 büyük kuruluşun yer alması söz konusudur. Çiçek ve Çocuk teması üzerinde yükselecek olan söz konusu proje dahilinde uluslararası ölçekli pek çok organizasyona imza atılacak; paneller, toplantılar, seminerler, sahne sanatları etkinlikleri, konserler ve en önemlisi çocuk kongreleri düzenlenecektir. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Expo 2016 Antalya etkinlikleri içinde yer alacaktır. 6 aylık süreçte en az 20.000 sosyal/kültürel aktivite gerçekleştirilecektir. Öte yandan Fuar'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, Şanlıurfa Milletvekilleri ve STK Temsilcileri eşlik edecek.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195