Title of a News Article

Urfa halkı barış istiyor

.

Suruç’ta yaşanan patlamanın ardından başlayan terör olayları Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor.

1 Kasım erken seçimleriyle birlikte yeniden tek başına iktidar olan Ak Parti’nin çözüm sürecini tekrar başlatması gerektiğini belirten Şanlıurfalılar, bir an önce barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten vatandaşlar, “Çözüm süreci devam etmeli de taraftarlarında samimi olması gerekiyor. İki tarafında adım atması gerekiyor, içtenlikle sürmesi gerekiyor. Hadi demekle olmuyor adım atılması gerekiyor, tarafların birbirlerini muhatap almaları gerekiyor. İster Abdullah Öcalan olsun ister hükümet olsun birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmaları gerekiyor. Mutabakat halinde olmaları gerekiyor. Olsa hem bizim bölgemiz için gayet güzel bir şey olur. Yani bölgemiz kalkınma bakımından, ekonomi bakımından, sağlık bakımından baya ilerleme gösterir. Yani batı ile aramızdaki fark bitmiş gibi bir şey olur.”

Vatandalar, “Ölen gençler oluyor ilerde ülkemizi kalkındıracak onlardır. Bu konudan utanç duyuyoruz, neye mal olursa olsun. Partilerimi kapanacak, siyasi hayatları mı bitirecek, 50 tane siyasi hayat bitsin 50 tane siyasi önderimiz siyasetten çekilsin ama mutlak surette bunu istemeyenler istediği kadar istemesinler, çözüm süreci olur. Çünkü Amerika Vietnam’a 10 yıl bomba attı ama olmadı, 10 yıl bomba yağdırdı on binlerce insan öldü. Bugün Türkiye’de 20 ya da 25 milyon Kürt kardeşlerimiz öldürmeyle biter mi, neye mal olursa olsun Türkü, Kürdü mutlak surette halk olarakta destekleyeceğiz. Bizim de hayatımıza mal olacaksa da desteklememiz gerekecek bu vatan bizim, bu evlatlar bizim. Bir çocuğun nasıl dünyaya geldiğini ve 18, 20, 23 yaşlarına kadar nasıl büyüdüğünü en iyi ana ve babalar bilir. Bütün emeğimiz bir kurşunla bitiyor. Ortada ne var neyi bölüşemiyoruz, bunun içinde Urfa halkının da, Güneydoğu halkının da büyük çoğunluğu mutlak olarak bu süreç devam etmeli, buzdolabından inmeli iki taraf da olumlu hareket etmeli ve bu kan durmalı biz kardeşiz. Birbirimize sarılmalıyız el ele verdiğimiz zaman bizi kimse yıkamaz. En azından halkın bunu desteklemesini isterim, yani Türk, Kürt halkı dediğimde utanç duyuyorum. Türkü, Kürdü yok biz binlerce yıl bir arada yaşamışız. Ondan halkımızın hepsi doğulusu, batılısı, kuzeylisi ve güneylisi ve tekrarlıyorum Kürt, Türk demeye utanıyorum. Hepimiz bir kardeşiz ve hepimiz Türkiye’de bu işi engelleyeceklerle faaliyetlerimizle sivil toplum örgütlerimizle harekelerimizle kırarak, dökerek değil bağırarak, isteyerek bütün mücadelemizi son nefesimize ağzımızda tükürüğümüz kalmayana kadar konuşarak biz bu çözüm sürecini yani siyasileri geç tabi ki siyasiler de olacak ama bu işi çözecek olanlar bizleriz. Sokaklarda dükkânları yakarak, yağmalayarak kırarak anlamında değil biz meydana çıktık mı o meydan da bunu gür sesle istedik mi bütün buzlar erir. Bütün silahlar çözülür çöker, herkes çöker neden çünkü en büyük güç halktır.” Diye görüş belirttiler.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195