Title of a News Article

Urfa için bir araya geldiler

.

Urfa için bir araya geldiler
banner206

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri; hükümetin 6. Bölge illeri için teşvik programlarında uyguladığı pozitif ayrımcılık adına yeni düzenleme yapmasını istedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu ve İl’de yer alan çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında katıldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Hasan Fehmi Hayırlı toplanan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri adına açıklamayı okudu.

Yapılan açıklamada; 11 Şubat 2017 tarihli 29987 Resmi Gazetede yayımlanan 2017/9917 yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair karar ile cazibe merkezi programı kapsamında yer alan 4 ve 5’inci bölge illerindeki Organize Sanayi Bölgelerinin ve Kilis OSB’de gerçekleştirilecek bölgesel büyük ölçekli ve stratejik teşvik uygulaması kapsamındaki yatırımların, 6’ncı bölge desteklerinden aynı oran ve miktarda süre ve şartlarda yararlanacağı ifadesine yer verildi.

Bu kararla birlikte batıdan gelmesi beklenen sanayi tesislerinde önemli bir azalma olacağı ve dolayısıyla cazibe merkezleri uygulamasının da beklentileri karşılamayacağı düşüncesine yer verilen açıklamada;  Kilis, Malatya ve Elazığ’da aynı şartlarda yatırım yapma imkanı varken iş dünyasının 6. Bölgede yer alan Hakkari ve Şırnak’ı tercih etmesinin zor göründüğüne değinildi.

Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması adına uygulamada olan cazibe merkezleri programı ve 6. Bölge teşviklerinden kaynaklanan avantajların korunmasının önemli bir fırsat olduğunun belirtildiği basın açıklamasında; "2017 yılının yeni teşviklerle yatırımlarda seferberlik yılı olarak lanse edildiği şu günlerde 1940.627 nüfusu 19,5 yaş ortalaması ve 401 bin 68 Suriyeli sığınmacının yaşadığı Şanlıurfa için hükümetimizin 6. Bölge illeri için teşvik programlarında uyguladığı pozitif ayrımcılık adına yeni düzenleme yapması gerektiğine inanıyoruz. yatırımcıların eski 6. Teşvik bölgesi illerinde karşılaştığı özellikle enerji altyapısının düzeltilmesi ve enerji fiyatlarının yeni teşvik paketleriyle sübvanse edilmesi, eski cazibe durumumuzun muhafazası adına önemli bir adım olacaktır.” denildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142