Title of a News Article

Urfa için korkutan rakam!

.

Urfa için korkutan rakam!
banner206

 Uyuşturucu madde kullanımı her geçen yıl artarken, Şanlıurfa’da son 3 yılda uyuşturucu madde sattığı tespit edilen 976 kişi, polisin yaptığı başarılı operasyonları sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Büyük başarıya imza atan polisler, son 3 yılda 17 Bin 282 kilogram esrar, 1493 kilogram ise eroin ele geçirdi. Ayrıca Şanlıurfa’da tahminen 8 ile 10 Bin kişi arasında uyuşturucu madde kullandığı belirtiliyor.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’da her ne kadar son yıllarda uyuşturucu madde kullananların sayısı artıyorsa ona paralel olarak uyuşturucu madde ticareti yapanların sayısı da artıyor. Tüm bunlara rağmen Şanlıurfa, Türkiye’de en az uyuşturucu maddesi kullanan illerin başında geliyor. Şanlıurfa’da tahminen 8 ile 10 Bin kişi arasında uyuşturucu madde kullandığı belirtiliyor. Ancak son yıllarda Şanlıurfa’da uyuşturucu madde kullanan kişi sayısının bir hayli arttığı istatistiklere yansıyor. Özellikle esrar ve eroin kullanımının ürkütücü boyutlara ulaştığı göze çarparken, ecstasy kullananların da ciddi bir oranda yükseldiği görülüyor.

 

Belediye Başkan yardımcısının kızı bile uyuşturucu batağına düştü

Bu arada uyuşturucu batağına sürüklenenlerden birisi de Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan’ın kızı oldu. Üniversite okurken kızının uyuşturucu satıcılarının tuzağına düşen ve kızının şuanda onlarda olduğunu belirten Kalkan, kızının kurtarılıp evine getirilmesini ve uyuşturucu satıcılarının yakalanmasını istemişti. Şanlıurfa’daki yetkililerden kızının bulunmasını isteyen ancak halen bir sonuç alamayan Kalkan, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak kızının bulunmasını istemişti.

 

Emniyetin büyük başarısı

Öte yandan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son dönemlerde büyük artış yaşanan uyuşturucu madde kullanımına yönelik savaş açtı. Şanlıurfa’da son 3 yılda uyuşturucu madde sattığı tespit edilen 976 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Urfastar’ın araştırmasına göre; Polisler, 2013 yılında 235 kullanıcı, ticaret yapan 490 kişi yakaladı. Mahkemeye çıkarılanlardan 363’ü tutuklanırken, 10’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2014 yılında ise polisin yakaladığı kullanıcı sayısında bir önceki yıla göre büyük bir artış göze çarpıyor. 2014 yılında 2 Bin 566 kullanıcı yakalayan polisler, 689 kişiyi de uyuşturucu madde ticareti yaparken yakaladı. Hâkim karşısına çıkan 243 tutuklanırken, 14 kişi ise serbest bırakıldı. 2015 yılında da kullanıcı sayısında 2014’e göre bir azalma söz konusu. Geçtiğimiz yıl Bin 508 uyuşturucu madde kullanan yakalanırken, 755 kişi de uyuşturucu madde ticareti yapmaktan yakayı ele verdiler. Mahkemeye çıkarılanlardan 370 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 30 kişi ise serbest kaldı.

 

Son 3 yılda ne ele geçirildi?

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri; 2013 yılında 7 Bin 887, 2014 yılında 7 Bin 44 ve 2015 yılında ise 2 Bin 351 kilogram esrar ele geçirdi. 2013 Yılında 477, 2014 Yılında 797 ve 2015 yılında da 219 eroin ele geçirilirken, son 3 yılda 100 Bin adet ecstasy bulundu. Ayrıca yine son 3 yılda 42 Bin 442 adet captagon, 3 buçuk kg metamfetamin ve 4 km da bonzai ele geçirildi.

 

2015’te ele geçirilen esrar maddesi azaldı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 2015 yılında Kobani  ve benzeri terör olaylarına önem vermelerinden dolayı uyuşturucu madde mücadelesinde etkin rol alamadıkları göze çarpıyor. Çünkü 2013 ve 2014 yıllarında ele geçirilen esrarın kilosu 7 Binlerdeyken, bu rakamın 2015 yılında 2 Bin 351 kilograma düştüğü görülüyor. Ancak buna rağmen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde uyuşturucuyla ilgili kurulan özel bir ekip, bu konuda çok önemli çalışmalara imza attı.

 

Avukatlar, uyuşturucu satıcılarını savunuyor

Öte yandan Şanlıurfa Barosu’na bağlı avukatların da, uyuşturucu madde ticareti yapanları savunduğu ortaya çıktı.  Uyuşturucu madde ile kökten mücadele edilebilmesi için Şanlıurfa Barosu avukatlarının uyuşturucu satanları savunmaması isteniyor. Ayrıca Türk Ceza Kanundaki boşluktan dolayı da uyuşturucu madde satanların mahkemede serbest kaldığı kaydediliyor. Uyuşturucu madde satanların, uyuşturucu satmadıklarını ve kullandıklarını iddia ederek bu şekilde serbest kaldıkları belirtiliyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 11:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şiyar Yıldırım
Şiyar Yıldırım - 8 yıl Önce

Haber yaparken biraz araştırın. Şüpheli her şahıs savunma hakkına sahiptir. Bu Anayasa ile teminat altına alınmıştır. Uyuşturucu ticareti suçu ile suçlanan kişiye devlet tarafından zorunlu avukat atanır. Siz haberi yaparken suyun kaldırma gücünü bulmuş gibi bir de avukatların bunları savunduğu ortaya çıktı gibi bir söylemde bulunuyorsunuz. Bu yeni ortaya çıkan birşey değil. Yüzyıllardır avukatlar savunma görevini ifa etmektedir. Avukatları hedef almaya yönelik saçma haberinizi kınıyorum.

SIRADAKİ HABER

banner195