Title of a News Article

Urfa için korkutan rakamlar!

Urfa için korkutan rakamlar!
banner206

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M.Salih Uras Şanlıurfa’nın ölüm istatistiklerini açıkladı.

Verilere göre, Şanlıurfa’da ölenlerin sayısı 2014 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 5 artarak 5 bin 194’e ulaştı.

Şanlıurfa’da ölüm nedenlerinin başını dolaşım sistemi hastalıkları çekti. Şanlıurfa’da yüzde 31,5’i dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı. Dolaşım sistemi hastalıklarını yüzde 11,7 ile iyi ve kötü huylu tümörler, yüzde 9,8 ile solunum sistemi hastalıkları, yüzde 4,0 ile iç salgı bezi, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar ile dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler, yüzde 2,9 ile sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları takip etti. Diğer hastalıklar ise ölümlerin yüzde 36,2’sini oluşturdu.

Hastalıklara göre Şanlıurfa’da 2014 yılında bir önceki yıla oranla en fazla yüzdelik artış yüzde 2 ile dolaşım sistemi hastalıklarında gerçekleşirken, iyi huylu ve kötü huylu tümörler yüzde 1 iç salgı bezi, beslenme ve metabolizma hastalıkları, yüzde 16, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler yüzde 24, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları yüzde 1 oranında azaldı. Diğer hastalıklar ise yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye’deki ölümlerin ise yüzde 40’ı dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 21’i iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 10’u solunum sistemi hastalıkları, yüzde 6’sı endokrin, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklar, yüzde 6’sı dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmeler ile yüzde 4’ü sinir sistemi ve duyu organları, yüzde 14’ü ise diğer hastalıklardan oluştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195