Title of a News Article

Urfa ile ilgili flaş iddia

Urfa ile ilgili flaş iddia
banner206
 HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, AK Parti'nin IŞİD'lileri, Hatay ve Şanlıurfa'da hastanelere getirip tedavi ettirdiğini iddia etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "AKP, Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD)’lileri, Hatay ve Şanlıurfa’da, Rojava’da, YPG’ye ve YPJ’ye silah sıkan ve sivil vatandaşları öldüren IŞİD’lileri hastanelere getirip tedavi ediyor. Kürtlere silah sıkan ve onlara TIR'larla silah gönderen, onların yaralılarını getirip hastanede tedavi eden bir hükümetin, Başbakan'ın cumhurbaşkanlığında oy verebilir miyiz?” dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK"
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki seçim bürosu halaylar eşliğinde açıldı. Törende konuşan Beştaş, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Kürt'ün kendi kimliğiyle cumhurbaşkanlığına aday olduğunu" kaydetti. Beştaş, "Türkiye’de basın yayın organları bugüne kadar gözünü ve kulağına bize kapattı. 2 haftadır televizyonlar bizim adayımızın süresini en az verseler de Selahattin Demirtaş’ın adaylığının önünde duramadılar" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATAN KÜRT HALK ÖNDERİ ÖCALAN'DIR"
Çözüm sürecini Abdullah Öcalan’ın başlattığını savunan Beştaş, "Peki AKP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne diyor. Diyor ki Kürtler bana oy versin. Asıl Kürtlerin temsilcisi benim diyor. Çünkü çözüm sürecini ben başlattım diyor. Bu kocaman bir yalandır. Bunu en iyi Kürtler bilir. Çözüm sürecinin devam etmesi AKP’ye bağlı değildir. Çözüm sürecini başlatan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’dır. AKP’ye oy veren yurttaşlarımıza söylüyorum. Bu seçim AKP’ye geçit vermeme seçimidir. Bu aynı zamanda Rojava’ya sahip çıkmadır. Bu aynı zamanda Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü yaklaştıracaktır. Biz bu cumhurbaşkanlığı seçimlerini çok önemsiyoruz. Sayın Demirtaş’ın adaylığı gerçekten Türkiye’de büyük bir umut doğurmuştur. Çünkü özgürlük gelecek. Biz Amed’den bu kampanyaya destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195