Title of a News Article

Urfa Jandarma Komutanlığına şehit ateşi düştü

.

Urfa Jandarma Komutanlığına şehit ateşi düştü
banner206

 Şanlıurfa Jandarma Özel Harekat'ta görevli Uzman Çavuş Arda Şen, Diyarbakır’da şehit düştü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yalaza Köyü kırsalında bölücü terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Şanlıurfa Jandarma Özel Harekat'ta görevli Uzman Çavuş Arda Şen için 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan katıldı.

Törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okunduktan sonra birlik adına Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu konuştu. Yüzbaşı Çelikkollu, son dönemde terör örgütü PKK'nın ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz"dedi.

Konuşmanın ardından dualar okunurken, şehidin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195