Title of a News Article

Urfa Kamu Hastaneleri paralel yapının elinde!

.

Urfa Kamu Hastaneleri paralel yapının elinde!
banner206

Urfa'da paralel yapıya yakınlığı ile bilinen isimlerin yine bilinen ve sahip çıkılan isimlerin Sağlık Camiasının en önemli birimlerine atamalarının yapılması dikkat çekiyor.

Urfa'da ki bazı Devlet Hastanelerine 'Paralelci' oldukları iddia edilen isimlerin yetkili Müdür olarak atanmalarının yapılması ardında Urfa Sağlık camiasında bomba etkisi yaratmaya devam ediyor.

Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere  Urfa Kadın Doğum Hastanelerinin başta Hastane Müdürleri ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüklerinde bazı atamalar gerçekleşti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Hükümetinin sürekli Fethullah Gülen Cemaatine ile olan savaşlarının olduğu aşikâr iken ve bu illegal yapı ile mücadelelerini Ulusal Basında görüyoruz ve okuyoruz ama ne yazık ki Urfa dışındaki illerde bu örgütte olan ve yakın olan isimler görevden almaya devam ederken,  Urfa'da ise durum tam tersi işleniyor.


Başta Urfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ŞUSKİ ve diğer ilçe Belediyelerde üst düzey yöneticiliğe getirilen paralelci isimlerin ardından Urfa Sağlık alanında da atamalarda eklendi.


Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen imzasını taşıyan yeni atamalarda Paralel yapının Sağlık camiasında halen etkinliğini sürdürdüğü ispatlanmış oluyor.


Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde aktif olarak Cemaatle bağlantısı olan bazı daire Başkanları, Müdürler ve yetkili memurların varlığı açıkça devam ederken,  Hastaneye yapılan Müdür atamalarında Paralelcilerle doğrudan bağlantısı olduğu iddia edilen isimlerin imzalanması Sağlık camiasını ayaklandırdı.


Yine geçtiğimiz günlerde Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine ataması yapılan isimlerin paralel yapıya yakın oldukları iddia edildi.


Paralel Yapıya yakınlığı ile bilinen isimlerin hala farklı kurumlarda etkin bir şekilde bulunması kafalarda soru işaretlerin bulunmasına neden oluyor.


Başta Sağlık alanında etkin bir şekilde hala bulunan bu isimlerin yanı sıra bu isimlere cemaate yakın yeni isimlerin eklenmesi Paralel Yapı ile mücadelenin Urfa'da tam tersi işlendiğinin göstergesi olarak değerlendirebiliriz.


Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan atamalardaki bu isimlerin eşleri ve kendilerinin doğrudan Cemaat yapılanması ile bağlantılı oldukları bilindiği halde atamalarının Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sözleşmelerinin imzalanması dikkat çekti.


Urfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği paralel yapıya yakın olan isimlerin ataması dikkat çekiyor.


Sağlık camiasına yıllarca emek veren başarılı olan Bürokratların görevden alınması veya pasif görevlere çekilmesi dikkatlerden kaçmadı.


Sonuç olarak Paralel Yapı ile mücadelenin Urfa'da tam tersi işlendiğinin göstergesi olarak son zamanlarda özellikle sağlık alanında yapılan
atamaları örnek verebiliriz.

kaynak: Urfa.com

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 13:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yahya can
Yahya can - 8 yıl Önce

Bekir engül bir numaralı paraelelci Ada'mın dayısı var diye iki müdürlük yürütüyor fakat kimse ona ses çıkarmıyor devletin arabasında çatır çatır kullanıyor paralelcinin babası eski imam

SIRADAKİ HABER

banner195