Title of a News Article

Urfa'nın borcu açıklandı!

Urfa'nın borcu açıklandı!
banner206

Son dönemde Mardin’de ve Şanlıurfa’da bazı bölgelerde tarımsal sulama abonelerinin elektriklerinin kesilmesi, artık kronik hale gelen elektrik borçlarını gündeme getirdi. Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Şanlıurfa ve Mardin’deki elektrik kesintilerinin kesilmesinin nedeninin uzun yıllardır ödenmeyen borçlardan kaynaklandığını  belirterek, “Bu bölgelerdeki birikmiş borç haziran 2020 itibarıyla 3 milyar 680 milyon liraya ulaştı" dedi.

Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, son dönemde Mardin’de ve Şanlıurfa’da bazı bölgelerde tarımsal sulama abonelerinin elektriklerinin kesilmesi üzerine yazılı açıklamada, bulundu.

Şanlıurfa ve Mardin’de bazı bölgelerde tarımsal sulama abonelerin elektriklerinin kesilmesinin uzun yıllardır ödenmeyen, biriken ve sürdürülemez hale gelen elektrik borçlarının bir sonucu olduğunu dile getiren Başkan Atalay, “Bu bölgelerdeki birikmiş borç haziran 2020 itibarıyla 3 milyar 680 milyon liraya ulaştı" diye ifade etti.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, söz konusu bölgelerde elektrik faturası ödeme alışkanlığının zayıf olduğunu ifade ederek,  "Elektrik, bedeli olan bir hizmet veya ürün olarak görülmüyor. Bu da, özellikle tüketimin yoğun olduğu tarımsal sulama kullanıcılarında ciddi miktarda ödenmeyen borç stoku oluşturuyor. Ödenmeyen borçlar, bu bölgelerimizde hizmeti sürdürülemez hale getirdi” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195