Title of a News Article

Urfa'nın kültürü İzmir'de yaşatılıyor...

Urfa'nın kültürü İzmir'de yaşatılıyor...
banner206

İzmir Şanlıurfa Federasyonu, Şanlıurfa’nın çiğ köfte ve sıra gecesi kültürünü İzmir’de yatabilmek için bir etkinlik düzenliyor.  İzmir Şanlıurfa Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı, Gecede Urfa'nın  önde gelen büyükleri ile tüm Urfalı ve İzmirli vatandaşlarımızı buluşturmayı ve eski geleneklerimizi, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz” dedi.

İzmir Şanlıurfa Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı, yaptığı açıklamada, Ege’nin incisi İzmir'de Şanlıurfa'nın kültürü olan çiğköfte ve sıra gecesi çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yer tahsisiyle hız kazandığını belirterek, şu ifadelere yer verdi;

“Etkinliğini 10 Ekim 2020'de İzmir Kültür parkta (Basmane) 2 nolu holde devasa bir alanda 2 ile 3 bin davetlinin katılacağı güzel bir ortamda tüm hemşerilerimizin ve İzmir halkının, siyasetçilerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının, odaların katılacağı etkinlik çalışmaları startı verilmiştir.

Etkinlik davetiyeleri bizzat oluşturulacak ekip tarafından Şanlıurfa'da, İzmir’de İstanbul’da, Ankara’da elden teslim edilecektir.

Hemşerilerimizin 10 Ekim 2020’de yapılacak etkinlik tarihini ajandalarına not almalarını.

Şanlıurfamızı tanıtmak adına bu ve buna benzer etkinliklerin bir gelenek haline getirme çalışmalarımızı İzmir Şanlıurfa Federasyonu olarak devam ettireceğiz. Yapılacak gecenin Tv’de canlı yayınlanacak.  Ayrıca radyo Tatlıses yayın akışını canlı yayınla programa alacağı hemşerilerimiz ile program süresince yayın yapacağı.

Radyo Tatlıses'e desteklerini bizlerden esirgemeyen sevgili hemşerimiz sayın İbrahim Tatlıses'e desteklerinden dolayı federasyon yönetim kurulu adına teşekkür ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195