Title of a News Article

Urfa'nın marka değerleri belirleniyor

.

Urfa'nın marka değerleri belirleniyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle ‘Marka Değerleri Belirleme Çalıştayı’ düzenlendi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Markalaşma adına yapacağımız tüm çalışmalar uzun süreçli olmalı, ter dökmeli, emek vermeli ve tüm bunları insanlara bir reklam anlayışı içerisinde sunmamız gerekiyor” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürüyle marka bir şehir olduğunu belirterek: "Tarih boyunca medeniyetimiz, insanlığa örnek teşkil edecek derecede eşsiz şehirler kurmuştur.

Bunun en güzel örneği de Dünya coğrafyasında kuruluş tarihi bilimsel olarak tespit edilemeyen,  sahip olduğu tarihsel ve kültürel birikimi ile dünya kültürel mirasına giren Şanlıurfa'dır. Stratejik konumu, bereketli toprakları, en az 12 bin yıllık tarihi, üç semavi dinin atası Hz. İbrahim’e  (a.s)    yurt olması, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’yı maddi ve manevi açıdan sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli şehirleri arasına konumlandırmaktadır. Bu nedenle bu çalıştayın şehrimizde yapılması çok anlamlı ve önemlidir. Burada “Şanlıurfa Marka Değerleri Belirleme Çalıştay’ında” emek verecek olan aydınlar ve bilim insanları inanıyorum ki; hepimiz için yol gösterici meşaleler yakacaklardır" dedi.

 

"MARKALAŞMA SÜRECİNİ TAMAMLAMALIYIZ"

Markalaşmanın bir süreç olduğunu ve bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğinizin altını çizen Başkan Çiftçi: "Kentimizin gelişmesi modern ve güzel yapılara kavuşması için Valiliğimizle, Üniversitemizle, STK’larımızla, Kanaat önderlerimizle, aziz hemşerilerimizle karşılıklı istişare yapıyoruz. Daha önceden olduğu gibi şimdi de daha sonra da onlarla birlikte şehri güzelleştirebilme adına ne yapılması gerekiyorsa birlikte gerçekleştiriyoruz. Markalaşma adına yapacağımız tüm çalışmalar uzun süreçli olmalı, ter dökmeli, emek vermeli ve tüm bunları insanlara bir reklam anlayışı içerisinde sunmamız gerekiyor. Kaliteye önem vermeliyiz. Kalitesiz hiç bir marka ortaya çıkamaz. Yapacağımız çalıştay ile değerleri ortaya çıkarabiliriz ama onların markalaşması kaliteli bir bakış açısının yansımasıdır" dedi.

Markalaşmanın önemine dikkat çeken Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ise kentin insanlarının aynı düşünceyle kente değer katmak için markalaşmaya önem vermesi gerektiğini belirtti.

Batı'daki meşhur yazarların Türkiye'deki meşhur yazarlarla kıyaslanmayacak kadar az olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, hem insanıyla hem tarihiyle hem de üretimiyle zengin olan Şanlıurfa'yı sadece Türkiye'ye değil, dünyaya anlatmak için markalaşmayanın gerekli olduğunu belirtti.

2 gün sürecek olan çalıştaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden katılımcılar, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

2 günlük programın ilk ayağı olan ‘Arama Konferansı’ bugün yapılırken, ikinci bölümü olan ‘Avrupa Birliği Kentsel Politikası ve Şanlıurfa’ konferansı ise yarın Harran Üniversitesi Sosyal Tesislerinde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2017, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142