Title of a News Article

Urfa'nın önemli kaybı...

.

Urfa'nın önemli kaybı...
banner206
Şanlıurfalı Yazar Hacı Mehmet Hulusi Öcal hayatını kaybetti.
Uzun süredir tedavi gören 78 yaşındaki yazar Mehmet Hulusi Öcal, yaşam mücadelesini kaybetti. Öcal'ın cenazesi, öğle namazına müteakip Yusuf Paşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Merzarlığı'na defnedilecek. Taziyelerin de Mehmet Özlek Camii'nde yapılacağı öğrenildi. 

 MEHMET HULUSİ ÖCAL KİMDİR?

1938 yılında Urfa’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Urfa’da, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tamamladı. Askerliğini yaptıktan sonra, yurdun çeşitli bölgelerinde kamu görevlerinde çalıştı. 31 yıllık kamu hizmetinden sonra Malatya Et ve Balık Kurumu Müdürü iken 1994 yılında kendi isteği ile emekliye ayrıldı.
Emekli olduktan sonra bir süre ŞURKAV Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde görev yaptı ve kütüphanenin oluşmasında büyük emekleri geçti.
Yazı hayatına Ortaokul sıralarında başladı. Yazı, şiir ve araştırmaları Tercüman, Urfa İçin Hizmet, Güneydoğu gibi ulusal ve yerel gazeteler ile Harran, Şanlıurfa Memleket Dergisi ve Edessa dergilerinde yayınlandı. Ulusal ve yerel derecede çeşitli ödülleri bulunan Mehmet Hulusi Öcal, hece vezniyle yazdığı şiirlerinde mahalli, milli ve mistik konuları işledi.  Öcal, evli olup ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere 4 evlat sahibi

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142