Title of a News Article

Urfa tek yürek oldu

.

Urfa tek yürek oldu
banner206

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları, Ankara’da meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden dolan bombalı terör saldırısını kınadı.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi, ASKO Urfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve TÜRK-İŞ Şanlıurfa İl Temsilcisi Ramazan Düzme birer yazılı açıklama yaparak, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadılar.

 

ERTEKİN ANKARA’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, mesajında şunları kaydetti: “Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında üç askeri servis aracı ile bir özel araçtan oluşan askeri konvoya gerçekleştirilen bombalı araçla saldırıda 28 askeri personelin hayatını kaybettiğini 61 kişinin ise yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Bu olay tüm Şanlıurfalılar gibi bizleri de derinden üzmüştür. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik gerçekleştirilen hiçbir terör saldırısını tasvip etmiyor, bu saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz.

Bu saldırı, ülkemizin huzuruna karşı yapılmış bir saldırıdır. Terör saldırılarıyla milletimizin birlik ve beraberliğini bozabileceklerini düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir.  Beşeri hiçbir dayanağı olmayan bu saldırıları gerçekleştirenlere ve destekleyenlere karşı dik duruşumuzu kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Güvenlik güçlerimizin, bu saldırıları gerçekleştirenleri ve destekleyenleri en kısa zamanda belirleyerek adaletin önüne çıkaracağından şüphemiz yoktur.

Bu düşüncelerle gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin başı sağolsun" dedi.

 

İLETMİŞ; MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, mesajında şunları kaydetti: 

“Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında üç askeri servis aracı ile bir özel araçtan oluşan askeri konvoya gerçekleştirilen bombalı araçla saldırıda 28 askeri personelin hayatını kaybettiğini 61 kişinin ise yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendik. Bizleri birbirimize düşürmek isteyen ve huzurumuzu bozmak isteyenlerin gerçekleştirdiği bu elim saldırıyı şiddetle ve esefle kınıyoruz. Hiçbir düşünce ve gaye, insanların hayatına kastederek amacına ulaşamaz. Ne yazık ki Başkentimizde kirli emelleri olan şer odakları yine teröre başvurmuşlardır.

Bu menfur saldırıyı planlayanları arkasında olanları ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bizi derinden üzen bu saldırı neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, yaralılara ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin başı sağolsun"

                                        

COŞKUN: TERÖRÜ KINIYORUZ

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun da, yaptığı açıklamayla, Ankara’daki terör saldırısını kınadı.

Coşkun, “Terörü kınıyoruz” diyerek, sözlerine başlarken, açıklamasında şunları ifade etti;

“Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Terör karanlık ve kanlı yüzünü bu kez Ankara'da gösterdi. Ankara’da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan alçak terör saldırısında 28 işi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı bulunmaktadır. Yine az önce ajanslara düşen habere göre Diyarbakır Bingöl karayolunda askeri aracın geçişi sırasında bir patlama meydana gelmiş. Ülkemizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Bu tür patlamaların, bu insanlık dışı saldırıdaki amacı, Türkiye'de kaos ve huzursuzluk ortamı oluşturmaktır. Ülkemizin ekonomik, toplumsal, sosyal, kültürel ve siyasal yapısını sarsmak için yapılmış olan hain saldırıyı lanetliyor, Türkiye'nin, vatandaşlarını savunma görevini ve insanlık ailesine karşı sorumluluğunu yerine getirerek ortaya koyduğu teröre karşı kararlı mücadeleyi destekliyoruz. Milletimiz, kendi varlığına yönelen her tehdidi, birliği ve beraberliğini kalkan yaparak bertaraf etmeyi bilmiştir, bugün de üzerine düşeni yapacaktır. Hiçbir milliyet ve köken ayırt etmeyen terör eylemlerine verilecek en güzel yanıt, milletimizin tek yürek olmasıdır. Büyük Memur-Sen  Şanlıurfa ailesi  olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve arkasındaki karanlık odakların tuzağına düşmemektir. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Büyük Memur-Sen Şanlıurfa  ailesi olarak terörü reddediyor ve kınıyoruz.”

 

TÜMSİAD: ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA TERÖR ACILARI YAŞATMASIN

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

“Ülkemizin başkentinde meydana gelen terör saldırısını nefretle tel’in ediyoruz. Bunun son olmasını temenni ediyor, hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allahtan rahmet ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Bilindiği gibi terörün dini, milliyeti, ırkı yoktur. Mağduru vardır, muzdaribi vardır. Ankara’da meydana gelen saldırının, dünyada özellikle de coğrafyamızda oynanan küresel senaryonun bir parçası olduğuna inanmaktayız. Dünyaya barış getirmeye çalıştığını iddia edip, ekonomisini savaşlardan kazandıklarıyla yücelten kan emici devletlerin ve yöneticilerinin foyaları bir bir ortaya çıkmaktadır. Artık herkes şunun farkına varmalıdır: “Tavşana kaç diyen zihniyetle, tazıya tut diyen zihniyet aynıdır”.

Saflar netleşmektedir. Bu millet yüzyıllardır haçlı dünyasının üzerinde oynadığı tüm bölücü oyunlara karşı dik durmasını başarabilmiş yegâne millettir. Onların bölmek ve ayırmak için yaptığı terör eylemleri, bizi birbirimize daha çok yaklaştırmıştır ve yaklaştıracaktır. Üzerimizde oynanan oyunlar hep boşa çıkmıştır.

Bize düşen; ortak değerlerimizde buluşmak ve tefrikaya düşmemektir. Basit ve kısır siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp milli değerlerimiz etrafında kenetlenmektir.

Etnik zenginliklerimizi bölücü unsur olarak kullanmaya çalışanları Çanakkale’deki mezar taşlarını okumaya davet ediyoruz. O mezarların sahipleri, vatan mevzu bahis olunca gerisi teferruat diyen Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler daha niceleridir.

Allah Milletimize bir daha terör acıları yaşatmasın.

Devletimize zeval vermesin.”

 

ŞAHİN: TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Ankara’da düzenlenen hain saldırı sonrasında yazılı bir açıklama yaparak terörü lanetledi.

Şahin, Ankara’da ki hain terör saldırısını lanetlediklerini belirtirken, bin yıldır kardeşçe yaşanılan topraklara, birlikte yaşama isteğine, nifak tohumları ekmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz.

Şahin, “Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu ülkede geminin su almasıyla Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi, Lazı hepimiz bu gemide beraber batarız. Aklımızı başımıza almalıyız, Bu geminin batması için yüzyıllardır bekleyen birilerinin var olduğunu unutmamız gerekir. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in ifadesiyle, “Birbirine kenetlenmiş tuğlalara benzeyen, kardeşlik duvarımızda gedikler açılmasına izin vermeyelim.” Bu duygu ve düşüncelerle ülkemize, milletimize ve birliğimize yönelen canice saldırıları bir kez daha kınıyor, geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütlerini lanetliyoruz” dedi.

 

DÜZME,“ANKARA’DAKİ SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ”

TÜRK-İŞ Şanlıurfa İl Temsilcisi ve TES-İŞ Şanlıurfa Başkanı Ramazan Düzme, Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında şunları söyledi:

Ankara dün, terörün hain yüzünü bir kez daha gördü. Askeri personel taşıyan servis araçlarına yapılan bombalı saldırı ile bir kez daha yüreğimiz dağlandı. Ankara’nın kalbinde patlayan bu bomba, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmamızın önemini bir kez daha gösterdi.

İnsan kanına susamış terör örgütlerinin hedefi ülkemizdeki huzur ortamıdır. Kaynayan Ortadoğu kazanı içinde aydınlık yarınlara gebe tek ülke olan Türkiye, ateşin içine çekilmek istenmekte, eli kanlı terör örgütleri bu amaç için kullanılmaktadır.

Ancak, “yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini benimsemiş olan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü bu günlere gelebilmek için büyük badireler atlatmış olan halkından almaktadır. Hiç bir terör eylemi Türk halkını yıldıramayacak, devletine olan güvenini azaltamayacaktır. Devletimiz, bu belanın hakkından er geç gelecektir. Saldırıyı yapanları nefretle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 14:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 8 yıl Önce

KINAMAK YETERLİ DEĞİL. KURUMLAR VE STK LER OLARAK DÜRÜST VE SAMİMİ OLMAK LAZIM.

SIRADAKİ HABER

banner195