Title of a News Article

Urfa teröre karşı tek yürek oldu!

Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları, dün gece polise yapılan silahlı saldırıyı protesto etmek için Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıları ve son olarak Şanlıurfa’da şehit olan 2 polis memuru için toplanan yüzlerce kişi terör örgütlerine lanet yağdırdılar. Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Murat Müjdeci, “Şanlıurfa’da dün gece hastane önünde nöbet tutan polis memurları Fatih Kılbey ve Tanju Sakarya kardeşlerimiz yapılan silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Başta bu cennet vatanı koruma vazifesini ifa ederken görevi başında şehit edilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.” Dedi.

Müjdeci, “Şanlıurfa halkı olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız nettir. Vatanımızın kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyuyoruz. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, terör saldırısı ile hayatını kaybeden insanlar üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemleri boşa çıkarılacaktır. Rahmetin, güvenin, huzurun ve barışın timsali olan İbrahim’i memleketi Şanlıurfa’mızda, bunları tehdit eden terör, anarşi, veya kargaşaya asla izin vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Türkiye topraklarında yaşayan insanları birbirine bağlayan, kenetleyen, arada sevgi, gönül ve kardeşlik bağlarının oluşmasına vesile olan, çimento vazifesi gören vatan, Kur’an ezan gibi değerlerimizdir. Dini, dili, ırkı, rengi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan herkes bu vatanın evladıdır ve bu vatanda birinci sınıf vatandaştır. Kardeşliğimizi zedeleyecek, birlik ve beraberliğimizi, dirlik ve düzenimizi bozacak hiçbir fitneye fırsat vermeyeceğiz. Batıda ellerine saz alıp gülen yüzle barış türküsü söyleyenler doğuya geldiklerinde çatış kaşlar, ellerinde keleşlerle dünyanın en güzel kelimelerinin başında gelen barış, adalet ve hürriyet kelimelerine ihanet etmektedirler.” Diye söyledi.

Müjdeci, “Güçlü ve bağımsız Türkiye hedefinin her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız ettiğini, bu rahatsızlığın da terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyokültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmektedir. Sözü edilen terör yapılanmaları ve faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı da olsa, hedefleri ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü ve büyük Türkiye hedefine darbe vurmaktır. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevabın İbrahim’i bir duruşla birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yek vücut olduğumuzun gösterilmesi gerekir. Türkiye’nin, milletin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için sorumluluk almaya hazırız. Son olarak tüm terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu ve benzeri saldırılar kardeşlik projesine mani olamaz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehadetlerinin kabulünü diliyoruz.” Şeklinde konuştu. Öte yandan STK’lar tarafından düzenlenen basın açıklamasına STK Başkanlarının yanı sıra, STK temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Grup daha sonra yapılan duaların ardından alkışlarla dağıldı.

 

Haber: Paşa BENZER 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195