Title of a News Article

Urfa Valiliği yeni kararlar aldı...

Urfa Valiliği yeni kararlar aldı...
banner206

Şanlıurfa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla; Türbe ve Makamların 07Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara riayet edilmek kaydı ile ziyarete açılacağını açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği,  İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararları şu sözlerle duyurdu;

A. Türbe ve Makamların 07.07.2020 tarihinden itibaren, aşağıda belirtilen kurallara riayet edilmek kaydı ile ziyarete açılacaktır.

1. Türbe ve Makamlara girecek ziyaretçilerin sosyal mesafe kuralına uyuması, maske takması, dezenfektan kullanması, galoş giymesi ve vücut ısısının ölçülmeleri sağlanacaktır.

2. Türbe ve Makamların içeresi sürekli havalandırılarak, düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi sağlanacaktır.

3. Makam içerisinde en fazla 3 dakika ziyaret amaçlı kalınacaktır.

4. Makam içerisinde namaz kılınmayacaktır. Namaz kılmak için mevcut camii kullanılacaktır.

5. Makamın dışında bekleyen ziyaretçilerin aralarına 1.80 cm sosyal mesafe yerleri işaretlenerek bekletilecektir. 

6. Hz. Eyyüp (A.S) Sabır Makamı için aynı anda en fazla 1 kişi, Hz. İbrahim’in (A.S.) doğduğu makamın erkek bölümüne en fazla 1 kişi, bayan bölümüne ise aynı anda en fazla 5 kişi, Hz. İbrahim (A.S.)’ın ateşe atıldığı makamın erkek bölümüne aynı anda en fazla 2  kişi, bayan bölümüne ise en fazla 4 kişi ziyaret için girebilecektir.

KARANTİNA KARARLARI

B. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde bir (1), Birecik İlçemizde üç (3), Ceylanpınar İlçemizde yedi (7), Eyyübiye İlçemizde altı (6), Haliliye İlçemizde on beş (15), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde yirmi iki (22), Siverek İlçemizde beş (5), Suruç İlçemizde üç (3) ve Viranşehir İlçemizde on (10) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına, 

C. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 07.07.2020 tarihi itibariyle Akçakale İlçemizde iki (2), Ceylanpınar İlçemizde üç (3), Eyyübiye İlçemizde yedi (7), Haliliye İlçemizde dört (4), Karaköprü İlçemizde yirmi beş (25), Suruç İlçemizde iki (2) ve Viranşehir İlçemizde beş (5) farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına,

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195