Title of a News Article

Urfa ve Eyyübiye Avrupa’ya tanıtılıyor

 Urfa ve Eyyübiye Avrupa’ya tanıtılıyor
banner206

 Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Rüzgârı: Şanlıurfa’yı Tanıtıyoruz!

Şanlıurfa’nın Avrupa’da 15 ülke ve 20 şehirde tanıtılması amacıyla Eyyübiye Belediyesi himayesinde organize edilen “ Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Rüzgârı: Şanlıurfa’yı tanıtıyoruz!” gençlik programı, 1-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin bizzat desteklediği bu proje kapsamında, Yunanistan’ın Selanik kentinden başlayan yolculuk sırasıyla İtalya (Brindisi, Roma, Pisa, Floransa, Venedik), İsviçre (Cenevre, Cern Bilim Araştırma Merkezi), Fransa (Paris), Belçika (Brüksel, Brugge), Hollanda (Amsterdam), Almanya (Berlin), Polonya (Wroclaw), Çek Cumhuriyeti (Prag), Slovakya (Bratislava), Avusturya (Viyana), Macaristan (Budapeşte), Romanya (Bükreş) ve Bulgaristan’ın Varna şehrinde son buldu.

Türkiye’nin farklı illerinden projeye katılan gençlerden oluşan 54 kişilik grup Urfa ile ilgili tanıtım materyallerini 20 Avrupa şehrinin merkezi noktalarında dağıtarak Şanlıurfa ilgili sorulan soruları yanıtladılar. Özellikle bütün peygamberlerin atası olan Hz İbrahim’in Urfa’da doğmuş olması, Balıklıgöl ve dünyanın ilk tapınağı 12.000 yıllık Göbeklitepe’nin yine Urfa’da ortaya çıkarılmış olması Avrupalıların büyük ilgisini topladı.

Heyetin İtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinin turizm şehri Brindisi’nin belediye başkanı Luciano Loiacono’yu ziyaretinde ise, Eyyübiye Belediyesi ile kardeş belediye protokolü konusunu gündeme geldi. Belediye Başkanı Balıklıgöl ve birçok tarihi ve turistik değeri bünyesinde bulunduran Eyyübiye ile kardeş şehir söylemini memnuniyetle karşıladı

Şanlıurfa’nın ve Eyyübiye’nin uluslar arası tanıtımı için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin projeci kimliği ile destek verdiği bu çalışma, AB ülkelerini keşfetmek ve yerel değerlerimizi Avrupa’ya tanıtmak için gençlere fırsat sunma özelliği taşıyor. Yeni dönemde Harran Üniversitesi öğrencileri ile de benzer projeleri yürütmeyi planlayan Eyyübiye Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerini başarıyla hayata geçirmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195