Title of a News Article

Urfa'ya da bu yakışır!

.

Urfa'ya da bu yakışır!
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan ve 3 katlı olacak olimpik yüzme havuzu sayesinde, bölgesel şampiyonalar artık Şanlıurfa'da yapılabilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında sulama kanallarında yaşanan tehlikeli serinlemenin önüne geçmek amacıyla kente kazandıracağı ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ inşaatına başladı. 
Merkez ilçelerde 5’i sabit, 5’i yapay, diğer ilçe merkezlerinde ise 7 adet olmak üzere toplam 17 adet yüzme havuzunun hizmet verdiği Şanlıurfa’da gençlerin sulama kanalları yerine modern yüzme havuzlarında tehlikeden uzak serinlemelerine olanak sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kente yeni havuzlar kazandırıyor.
‘Eski Lunapark’ alanı olarak bilinen bölgede GAP Vadisi 3. Etap çalışmalarının devam ettiği sulama kanalı bitişiğinde inşaatına başlanılan olimpik yüzme havuzu ile birlikte kentteki yüzme havuzu sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi, bu alanda tesisleşme hamlesini de sürdürüyor.

8 BİN METREKARELİK ALANDA İNŞA EDİLİYOR
Şanlıurfa’nın yüz akı spor tesisleri arasında yer alacak olan yüzme havuzu için titiz ve hummalı çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri inşaatı aralıksız sürdürüyor.  8 Bin metrekare alan üzerine inşa edilmeye başlanan tesis, Diyarbakır-Mardin Çevreyolu aksında sulama kanalı kenarında mevcut kullanılmayan alanda yer alıyor.  

BAY-BAYAN 3 AYRI YÜZME HAVUZU İNŞA EDİLİYOR
Bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere 3 kattan oluşan Olimpik Yüzme Havuzu, bay ve bayanlar için ayrı ayrı inşaat ediliyor. Çevresinde yeşil alan, 110 araç kapasiteli otopark, tretuvar ve iç yolların yer alacağı tesisin 240 iş günü içersinde tamamlanması hedefleniyor.
Olimpik Yüzme Havuzu, 1.80 cm derinliğinde ve 25x12.5 ölçülerinde inşa ediliyor. Bu havuzun yanı sıra 1 metre derinliğinde ve 6.27x5 ölçülerinde ısınma havuzu ile 6.18x5 ebadında bir de çocuk havuzu yapılıyor.

ŞANLIURFA’YA YAKIŞACAK BİR TESİS 
Olimpik Yüzme Havuzu, Şanlıurfa’yı yüzme yarışlarında da temsil edecek. Bu nedenle tesisin tam donanımlı bir spor kompleksi kimliğine sahip olması için tüm detaylar titizlikle yerine getiriliyor. 
Tesiste soyunma odaları, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alıyor. Kat danışma, büfe, ofis, seyirci fuayesi, kafeteryanın yer alacağı tesis tamamlandığında Şanlıurfa’nın yanı sıra bölgesel şampiyonalara da ev sahipliği yapacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2017, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142