Title of a News Article

Urfa'ya geldiler...

.

Urfa'ya geldiler...
banner206
 Tunus eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohamed Moncef Marzouki'nin de aralarında bulunduğu 25 kişilik heyet, Türkiye'deki Suriyeliler'in durumunu gözlemlemek için Şanlıurfa'ya geldi.

Tunus eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohamed Moncef Marzouki, Suriye Geçici Hükümeti eski başbakanı Ghassan Hitto, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay'ın da aralarında bulunduğu 25 kişilik heyet, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Heyet ilk olarak Suriyeliler'e iş bulma kurumu olan Rızık Ofisini ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan Tunus eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mohamed Moncef Marzouki, Türkiye'nin Suriyeliler'e yönelik yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Harran ve Akçakale'deki çadır kentler ile Suriyeliler'in derneklerini de ziyaret edecek heyetin incelemelerini rapor haline getirerek ülkelerinde anlatacakları öğrenildi. 

Heyette bulunan AK Parti milletvekili Yasin Aktay, Şanlıurfa'ya Suriyelilere yönelik yapılan çalışmaları yerinde görmek için geldiklerini belirterek, "Heyet, Türkiye'nin Suriyeli misafirler için yaptığı çalışmaları yerinde gezerek, büyük bir hayranlıkla izliyor. Burada gördüklerini rapor haline getirerek kendi ülkelerinde anlatacaklar. Türkiye'nin Suriyelilere yapmış olduğu bu yardımları asla unutmayacaklarını bize dile getiriyorlar" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195