Title of a News Article

Urfa'ya uyarı...

.

Urfa'ya uyarı...
banner206
 Kuzey Irak’taki inleri vurulan PKK ile Suriye kolu PYD/YPG'nin, Fırat Kalkanı harekatı ile en son 24 HDP’li belediyeye kayyum atanmasına “misilleme” olarak eylemler planladığı tespit edildi. Şanlıurfa ile birlikte 81 il eylemlere karşı uyarıldı. Olası olaylara karşı Şanlıurfa’da Emniyet güçleri günlerdir güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarmış durumda…

İstihbarat birimlerinden gelen uyarı üzerine polis ve Jandarma PKK'nın “başkaldırı” anlamına gelen terörist saldırılarına karşı ülke çapında alarma geçirildi. 81 İl valiliğine gönderilen istihbarat raporunda, Kuzey Irak'tan yurda sızan ve kırsal alanda faaliyet yürüten PKK'lı teröristlerin başta güvenlik güçleri olmak üzere sivil halkı hedef alabilecek bombalı sabotaj ve intihar saldırılarına kalkışabileceği değerlendirildi.

 

POLİS CANLI BOMBALARIN PEŞİNE DÜŞTÜ  

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre alınan istihbari bilgiler üzerine özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya gibi metropol şehirlerde olası “fedai” eylemlere dönük güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Polis ve jandarma ekipleri bombalı araçlar ile canlı bombaların peşine düştü.

 

SANSASYONEL EYLEM

İçişleri Bakanlığı'nın 24'ü HDP-DBP'li belediyenin yönetimine “kayyum” atamasının ardından Kandil'deki sözde Yürütme Konseyi'nin örgüt mensuplarına “Serhildan'ı başlatın” talimatı verdiği belirlendi. Kayda alınan telefon görüşmelerinden PKK'nın Kuzey Irak ve Cerablus'a düzenlenen askeri harekatlar ile kayyum atamasına misilleme olarak şehirlerde “sansasyonel” eylemler yapılmasını istediği tespit edildi.

 

GİRİŞLERDE ARAMA

Polis ve jandarma timleri doğu-güneydoğu bölgesinde il çıkışlarında, batı illerinde ise şehir girişlerinde arama ve kontrol noktaları oluşturdu. Sınır illeri ile Güneydoğudan metropol kentlere gelen özel araçlar ile otobüsler sıkı takibe alındı. Patlayıcı madde dedektör köpekleri de şüpheli görülen yolcuların otobüslerdeki bagajlarını kontrol etmek için görevlendirildi.

 

DEDEKTÖR KÖPEKLER DEVREDE

Güvenlik güçleri, şehir giriş ve çıkışlarında yaptıkları yol uygulamalarında canlı bomba olabileceği yönünde haklarında istihbarat bulunan PKK'lı teröristlerin izini sürüyor. Bombalı eylemde kullanılmasından şüphe duyulan araçların tüm bölmeleri de dedektör köpeklerce taranıyor. 24 saat esasına göre sürdürülen arama-kontrol faaliyetlerinin ikinci bir emre kadar devam etmesi kararlaştırıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195