Title of a News Article

Urfa'da 3 bin tane kuş evi yapılacak

Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesi ile Urfa Sosyal Toplumsal Araştırmalar Derneği (USTA-DER) tarafından kentin çeşitli yerlerinde 3 bin tane kuş evi yapılacak.

Proje kapsamında Fatih Sultan Mehmet (Kasaptaşı) parkında yapılan kuş evleri basına tanıtılırken, tanıtım programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra, USTA-DER Şanlıurfa İl Başkanı Erkan Çiftbudak, yönetim kurulu üyeleri Gökhan Devrim, Fırat Yavuz, basın mensupları ve çok sayıda çocuk ile vatandaş katıldı.

Burada bir açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bugün burada mütevazi ama çok insanı bir program için toplandık. İlimizin güzel sivil toplum örgütlerinden usta derneğiyle beraber kuş yuvası yapmak için bir aradayız. Bizim medeniyetimiz ifade edildiği gibi çevreye, hayvana, ekolojiye dost bir medeniyet, Osmanlı’da kediler, kuşlar için vakıflar kurulmuş bunun için özel müesseseler yapılmıştır.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “Güzel Şanlıurfa’mızda da kuş yuvaları özel bir yere sahiptir. Ayrıca sokaklarda, sokak köpeklerinin su içeceği yalaklar yapılmıştır. Kültürümüzde, medeniyetimizde ve tarihimizde bu yerini almıştır. Şimdi bizde özellikle büyük parklarımızda merhamet yuvaları adı altında kuş yuvaları yapacağız. Bunu düşünen, bize bu öneriyi getiren derneğimize teşekkür ediyorum. Biz bunları destekliyoruz, bu birlikte yaşama projesi yani çevremizle, hayvanlarla ekolojiyle birlikte yaşama projesi adını koyuyoruz.” Diye ifade etti.

Başkan Güvenç, “Kuş evleri projesinin yanında mevcut hayvan, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizin yerini değiştiriyoruz, yenisini yapıyoruz ve bir hayvan hastanesi haline getiriyoruz. Ayrıca şehrimizdeki yeşil alan ve botanik bahçesi ihtiyacını gidermek içinde tünel çıkışından itibaren bir reklasyon ve park alanı bin 800 dönümlük projelendiriyoruz. Bu konuda yaptığımız görüşmelerde nihai anlaşmaya vardık. Başbakanlıktan izin yazımız yazıldı. Bugün veya yarın izin çıkacak ve bu bölgeyi de yapacağız. Yani çevreyle dost, ekolojiyle dost, hayvanlarla dost, birbiriyle dost birlikte yaşama kültürüne sahip bir Şanlıurfa, özünde var, ruhunda var, geleneğinde var, tarihinde var. Bunu da ileriye taşıma arzusundayız, buna ihtiyacımız var. Birlikte yaşamaya ihtiyacımız var, ben hayırlı olsun diyorum. Bu anlamda güzel insanı duygulara sahip faaliyet gösteren bütün derneklere başta Usta-Der olmak üzere hepsini tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 5’li kuş yuvasını bir ağaca monte etti.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195