Title of a News Article

Urfa’da anlamlı açılış

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi ve arkadaşlarının hazırladığı 'Renklerin Sesi' adlı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında farkındalık çalışmalarıyla dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Eşi Sema Çiftçi'nin ressam arkadaşlarıyla birlikte 5 ay süren çalışmayı içeren ve yardıma muhtaç çocuklar yararına gerçekleştirdiği resim sergisinin açılışı yapıldı. Sakıbın Köşkü'nde (Beyaz Saray) 50 eserin yer aldığı resim sergisinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta katılımcılara teşekkür ederek "Belediyecilik sadece ihtiyaca karşılık verme değildir. Bunu besleyen tüm unsurlara destek vermektir" diyen Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal anlamdaki tüm çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Sanata destek vermenin hizmet ruhunun bir parçası olduğunu belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfalı kardeşlerimize imkan sağlandıkca çok güzel yetenekler ortaya çıkartıyorlar. Ressam Remzi Hocanın 10 öğrencisinin yapmış olduğu renklerin eseri sergisini açılışının gerçekleştirdik. Bir birinden güzel eserler ortaya çıkartmışlar tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hem kentleşmeyi, yolları ve yeşillendirmeyi yaparken hemde sosyal anlamda çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Belediyecilik sadece ihtiyaca karşılık verme değildir. Bunu besleyen etkenler vardır ve Allah'ın izniyle elimizden gelen tüm özveriyle bu etkenlerin tümüne destek vermeye devam edeceğiz. İşte sanata destek vermekte bu hizmet ruhunun bir parçasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlamda geniş düşünüyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir çabanın ve yapılanmanın içerisindeyiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

 

VALİ KÜÇÜK, "SANAT, KENTLEŞMENİN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİDİR"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Kentleri şehir yapan unsurların başında sanat, edebiyat ve insana ait faaliyetler gelmektedir. Sanat eserleri her zaman heyecan verici ve insanların duygularına hitap eden en asil unsurlardır. Bu çaba içerisinde olan değerli ressamlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemize bu konulara hassasiyetle yaklaşımından dolayı da tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

SEMA ÇİFTÇİ, "TÜM GELİRLER; YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLAR İÇİN HARCANACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi de serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Ekimin ayından bu yana 10 arkadaşımızla birlikte hazırlamış olduğumuz anlamlı bir resim sergisinin açılışının gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu serginin gelirleri yardıma muhtaç çocuklar yararına harcanacak" şeklinde konuştu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda görücüye çıkan 'Renklerin Sesi' adlı sergi, bir hafta süreyle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195