Title of a News Article

Urfa’da anlamlı yürüyüş…

.

Urfa’da anlamlı yürüyüş…
banner206

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ‘’Vefakar Gençlik Cefakar Ecdadının İzinde’’ programı kapsamında 81 ilde olduğu gibi Şanlıurfa’da yüzlerce kişinin katılımıyla Sarıkamış Şehitleri için yürüdü.

Rabia meydanından başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcileri, KYK öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Polisime kalkan eller kırılsın” ve "Vatan sana canım feda" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Sarıkamış atkısı, beresi, eldiveni ve Türk bayrağı dağıtıldı.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Sarıkamış'ta şehit düşen binlerce vatan evladına olan görev ve sorumluluğu ülkeye bir kez daha hatırlatmak istediklerini belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, şehitlerimizi unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı.

Sarıkamış Harekatında 90 bin askerimizin Allahuekber Dağlarında ki tipi nedeniyle tek kurşun atmadan şehit düştüğünü belirten Müdür Keşküş, “Şanlı Şehir, Şanlıurfa olarak bugün Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Sarıkamış Harekatında 90 bin askerimiz Allahuekber Dağlarında ki tipi nedeniyle tek kurşun atmadan şehit düşmüş, öleceklerini bile bile vatanlarını topraklarını korumak için mücadeleden vazgeçememiş. Tıpkı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında vatanı için ölümü göze alarak sokağa dökülen cesur vatandaşlarımız gibi onlarda ölümden korkmayarak ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktı” dedi.

Sarıkamış Şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi korkmadan darbeye karşı dik duruş sergileyen şehitlerimize Allahtan rahmet dileyen Müdür Keşküş, “Bizlerde şanlı şehrin evlatları olarak Sarıkamış Harekatında şehit olan 90 bin evladımıza ve 15 Temmuz gecesi korkmadan darbeye karşı dik duruş sergileyen şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor dondurucu soğuğu vatanını korumak için hiçe sayan yürekleri hiçbir zaman unutmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Müdür Keşküş, sözlerini sonlandırırken Türkiye’nin yaşadığı en büyük beyaz dramı Sarıkamış Destanı şiirindeki şu dizlerle özetledi;

 “Sarıkamış yalandır, borandır Sarıkamış,

Sarıkamış ayazdır, destandır Sarıkamış,

Sarıkamış evlattır tam doksan bin.

Evladı buz kesmiş, evladı toprak olmuş,

Tam doksan bin anadır Sarıkamış.

Doksan bin anadır Sarıkamış.”

Şehitlik anıtına kadar yapılan kortej yürüyüşü, Karaköprü İlçe müftüsü Ahmet Altıok’ın Kuran Tilaveti, İl Müftüsü İhsan Açık'ın ise yaptığı duanın ardından son buldu.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195