Title of a News Article

Urfa'da bir ilk

Urfa'da bir ilk
banner206

 ŞANLIURFA Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde prostat, kalp damar, safra kesesi başta olmak üzere birçok operasyonu neşter kullanmadan yapabilme özelliğine sahip  ‘Da Vinci’ adı verilen robotik cerrahi sistemi uygulamasına başlandı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 milyon lira maliyetle 'Da Vinci’ adı verilen robotik cerrahi sistemi kuruldu. Birçok ülkede kullanımı yaygınlaşan robotik cerrahi sisteminin Şanlıurfa’da kurulmasıyla birlikte hastaların bundan sonra çevre illere gitmesine gerek kalmadığını ifade eden Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Gülüm, sistemde robotun yapay el işlevi gördüğünü belirterek, "Sistem Şanlıurfa’da ilk kez kuruluyor. Bu cihazla ilk ameliyatımız 3 saat kadar sürdü ve şu an hastamızın sağlığı gayet iyi durumda. Bundan sonra gitmek yerine çevre illerden de buraya hasta kabul edebileceğiz. Uzaktan algılama sistemi ile uzakta veya başka bir il ve ülkede bulunan bir doktor konsol başına geçerek ameliyat yapabilecek" dedi.

Hareket kabiliyeti yüksek olan ve açılabilen kolları sayesinde uzak dokulara bile ulaşabilen robot uygulaması ile ilk ameliyat 16 yaşındaki bir böbrek hastasına yapıldı ve başarılı sonuç alındı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195