Title of a News Article

Urfa’da bombalı araç bulundu

.

Urfa’da bombalı araç bulundu
banner206

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesinde tamire götürülen bir araçta bomba düzeneği bulundu. Düzeneği fark eden tamirci durumu polise haber verince büyük bir facianın önüne geçildi.

Edinilen bilgiye göre, arızalanan 33 DJL 21 plakalı araç, kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından sabah saatlerinde Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi 1. Cadde 5. Sokak'ta bulunan bir tamirhaneye götürüldü. Otomobilin lastiğini söküp tamir etmeye çalışan tamirci çırağı, pikabın altında bomba düzeneği olduğunu fark etti. Çırak, telefonla arayarak durumu iş yerinde olmayan ustası Mehmet Emin Kurt’a söyledi. Dükkana giden Kurt, aracın şasesine baktığında kablolarla monte edilmiş bomba düzeneğini gördü.

 

POLİSİ ARAYINCA ARAÇ SÜRÜCÜSÜ OLAY YERİNDEN AYRILDI

Mehmet Emin Kurt, polisi aramak isteyince aracı getiren şahıs engel olmak istedi. Tamircinin polisi aradığını gören şahıs, çağırdığı başka bir araçla uzaklaştı.

Olay yerine giden polisler, araç üzerinde inceleme yaptı. Aracın her tarafını kontrol eden ekipler, alt kısımda kablolarla döşenmiş bomba olduğunu tespit etti. Bomba imha uzmanlarının çalışması sonucu çıkartılan düzeneğin bir el bombasıyla yapıldığı tespit edildi.

Tamirhanede tek başına olan çırak, araç sahibinin fark etmemesi için ustasını arayarak kaza yaptığını söyledi.

Yaşananları anlatan iş yeri sahibi Mehmet Emin Kurt, “Sabahleyin benim komşum getirdi ve ABS lambası yanmış, bakabilir misin dedi. Ben de bakarım dedim. O zaman arabayı sağa yanaştırın, tekerleğini sökün dedim. Ben de o arada aşağı indim. Belediyenin aracı bendeydi, bırakmaya gittim. Çırak beni aradı ve arabayla kaza yaptık dedi. Ne kazası yaptınız diye sorduğumda duvara vurduğunu söyledi. Ben de hemen geldim ve arabaya baktım. Arabada bir şey yoktu. O zaman çırak bana arabanın altında bomba olduğunu söyledi. Ben de nasıl olur dedim ama baktığımda altında bomba olduğunu gördüm. Hemen polisi aradım. Aracın sahibi önce buradaydı ama sonra siyah bir arabaya bindi ve gitti. Kaçar gibi gitmedi. Ben ona emniyeti arayacağımı söyledim ama o bana arama, ben aradım dedi. Sonra da arabaya binip çekip gitti. Bomba arka şasenin üstündeydi. Bomba araca monte edilmişti. Arabanın sahibi Türktü” şeklinde konuştu.

Ekipler tarafından kabloları kesilen düzenek ve el bombası araca konulurken, aracı bırakan şahsın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195