Title of a News Article

Urfa’da büyük vurgun ortaya çıktı…

.

Urfa’da büyük vurgun ortaya çıktı…
banner206

Urfa’da polis-vatandaş ilişkilerini düzenlemek için yapılan onlarca projeyi Paralel Yapı’nın propaganda ağına çevirdikleri belirlenen 40 polis açığa alındı. Projeler için 2 milyon TL’lik kaynağın da yine aynı yapıya aktarıldığı tespit edildi.

Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) yönelik tüm Türkiye’de soruşturmalar devam ederken, yapılanmanın Urfa’da Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü üzerinden 2012 yılında usulsüzlükler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, suç ve suçlu ile mücadelede vatandaş odaklı projeler hazırlayan, uyuşturucu ile mücadele ve trafik kültürünün edinilmesi gibi konularda çalışmalar gerçekleştiren TDP’nin, devlet bütçesinden PDY ile ilgili propaganda gerçekleştirdiği tespit edildi.

 

40 POLİS PASİFE ALINDI

Urfa Emniyeti tarafından yapılan incelemede, toplam 10 proje için 1 milyon 971 bin liranın harcandığı belirlendi. Bu projeler ise, “Mahalleler Yarışıyor, Bil Bakalım Ben Kimim, Hayata Dair Bir Adım, Memleketimi Tanıyorum Ülkemi Seviyorum, Bir Kitap Bir İnsan, Güvenli Okul Güvenli Gelecek, İngilizce Yaz Kampı, Hayata Evet, Ben Daha Küçüğüm ve Zararlı Alışkanlıklara Hayır” şeklinde sıralandı. Etkinliklerde özellikle Fettullah Gülen’in propagandasının yapıldığı saptanırken, TDP Şube Müdürlüğü’nde görevli 40 polisin pasif göreve alındığı kaydedildi.

 

ZEKİ ÖĞRENCİLERİ SEÇTİLER

Urfa Emniyeti’nin konu hakkında ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazdığı ve diğer illerde de aynı şekilde usulsüzlükler yapılabileceğine dikkat çektiği öğrenildi. Yazıda, ‘kendini yapıya bağlı hisseden personelce suç ve suçlu ile mücadele görüntüsü altında kendi ideolojilerini sinsice kitlelere işleyebilecekleri ortam oluşturuldu’ denildi. Projelerde çalışanların tek tek özenle seçildiğine de dikkat çekilerek, faaliyetlerde özellikle Paralel Yapı’nın hedefinde olan zeki öğrencilerin ders çalıştırma bahanesi ile etki altına alındığı ve bu öğrencileri yurtlarına ve okullarına yönlendirdikleri kaydedildi.

 

ÖĞRETMENLERE GÖREVLENDİRME

Raporda Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı ile de, 2012’de Urfa’da 100 bin öğrenci ile iletişim kurulduğuna dikkat çekilerek, “PDY tarafından çoğunlukla sivil toplum kuruluşları ve okuma salonları gibi kurumlar kullanıldı. Bu tür yerlerde kendilerine yakın öğretmenlerin özellikle görev aldığı gözlendi” denildi. (karar)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195